Πέντε βαθμούς χάρισε στην Ελλάδα ο Μάρκος Γκούρλιας στο Ευρωπαϊκό Εθνικών Ομάδων της Πολωνίας

Στην όγδοη θέση τερμάτισε ο πρώην αθλητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Μάρκος Γκουρλιας στον τελικό των 5.000 μέτρων του Ευρωπαϊκου Πρωταθλήματος Εθνικων Ομάδων Στίβου.

Ο Γκούρλιας τερμάτισε στα 14 λεπτά, 15 δευτερόλεπτα και 35 εκατοστά, μένοντας μακριά από το ρεκόρ του που είναι σχεδόν μισό λεπτό πιο κάτω, στα 13 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα.

Ο πρωταθλητής Ελλάδος και πρώην αθλητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης χάρισε με την εμφάνισή του στην Ελλάδα 5 βαθμούς. Δώδεκα βαθμούς έδωσε στην Ιταλία ο Κρίπα που τερμάτισε πρώτος με 13:43.30, έντεκα στην Ελβετία ο Βάντερς που τερμάτισε σε 13:45.31 και δέκα στην Γερμανία ο Πετρος που τερμάτισε τρίτος σε 13:50.45.

Η Ελλάδα μετά από 14 αγωνίσματα έχει ανέβει στην 9η θέση με 74 βαθμούς. Όγδοη είναι η Τσεχία με 81 η οποία επίσης υποβιβάζεται. Αυτή τη στιγμή στην 7η θέση που είναι η γραμμή της σωτηρίας και της παραμονής στην Ευρωπαική Super League είναι η Ουκρανία με 83 βαθμούς, 9 πάνω από την Ελλάδα.

Συνολικά έχουμε 40 αγωνίσματα και πολύ δρόμο μπροστά μας. Οι έξι πρώτες Εθνικές Ομάδες πάντως έχουν πάνω από 100 βαθμούς και δείχνουν να μην κινδυνεύουν. Στην πρώτη θέση είναι η Γαλλία με 121 και ακολουθούν Πολωνία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Βρετανία.