ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Ο Μουράτ στον πάγκο της Ελπίδας Σαπών

Αλλάζει επίπεδο η ακαδημία μπάσκετ της Ελπίδας Σαπών, προσθέτοντας στο τεχνικό επιτελείο τον Μουράτ Μεχμέτ Τσαούς, ο οποίος έχει παραστάσεις από ομάδες Γ΄ Εθνικής.

Ο Μουράτ ήταν αυτός που ουσιαστικά ξεκίνησε την ακαδημία, κάνοντας στην άκρη λόγω φόρτου εργασίας με την ανδρική ομάδα της ΑΕΚ στην Γ΄ Εθνική και των στρατιωτικών του υποχρεώσεων στη συνέχεια. Εκεί τον διαδέχθηκε ο τέως Γενικός αρχηγός της ΑΕ Κομοτηνής Σωφρόνης Παπουής.

Είναι η πρώτη φορά μετά την φυγή του Παπουή από την ΑΕ Κομοτηνής και τα ερωτηματικά που είχαν προκύψει ως προς τον τρόπο και τον χρόνο της απομάκρυνσης του, που οι δρόμοι των δύο μπασκετανθρώπων συναντιούνται και συνεργάζονται εκ νέου με στόχο να ισχυροποιήσουν ακόμα περισσότερο την Ελπίδα Σαπών.

Η ανακοίνωση των «Πρασίνων» είναι η εξής: «Με χαρά σας ανακοινώνουμε την επιστροφή στο πόστο του προπονητή των ακαδημιών μας του Μεχμέτ Τσαούς Μουράτ!  Μέτα από ένα μικρο διάλειμμα λόγω της στρατιωτικής του θητείας, ο Μουράτ μαζί με τον Σωφρόνη Παπουή θα αποτελέσουν το δίδυμο των προπονητών στην ακαδημία μας.

Ο Μουράτ Μεχμέτ Τσαούς είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής με ειδικότητα την καλαθοσφαίριση. Σαν προπονητής έχει εργαστεί με επιτυχία στις ακαδημίες της ΑΕ Κομοτηνής και στο ανδρικό τμήμα ενώ σαν γυμναστής πανηγύρισε την άνοδο στην Γ Εθνική την σεζόν 2014/15 και την 4η θέση στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής την σεζόν 2016/17.
Αποτελεί έναν εκ των πιο ελπιδοφόρων προπονητών της περιοχής και είναι τιμή μας που είναι στην οικογένεια μας».