Χαμηλή πτήση ο Κώστας Μπανιώτης στο Ευρωπαϊκό Εθνικών Ομάδων του Μπίντγκοτς

Δεν τα κατάφερε ο Κώστας Μπανιώτης στον τελικό του άλματος σε ύψος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων που διεξάγεται στο Μπιντγκοτς της Πολωνίας.

Ξεκίνησε από χαμηλό ύψος και πέρασε με άνεση τα 2.07 και τα 2.12 μέτρα αλλά στη συνέχεια δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα 2.17μ που είναι αν μη τι άλλο επίδοση χαμηλή για το επίπεδό του.

Μετά από τις τρεις αποτυχημένες προσπάθειες σε αυτό το ύψος τερμάτισε τον αγώνα του και τελικά αναδείχθηκε με τα 2.12μ μόλις 8ος χαρίζοντας μόλις 5 βαθμούς στην Ελληνική Ομάδα.

Πιο πάνω του βρέθηκαν ο Ουκρανός Κριμαρένκο και ο Γαλλος Ουμπατίν που πήδηξαν 2.17μ ενώ 5ος ήταν ο Πολωνός Κομπιέλσκι, 4ος ο Γερμανός Πριμπίλκο, 3ος ο Ιταλός Σοτίλε και 2ος ο Βρετανός Κρις Μπέικερ, όλοι τους με 2.22μ. Πρώτος ήταν με 2.26 μέτρα ο Ισπανός Μικελ Αντχελ Σαντσο.

Με ολοκληρωμένα δέκα από τα 40 αγωνίσματα η Ελλάδα είναι στην 10η θέση και με δεδομένο ότι υποβιβάζονται οι πέντε τελευταίοι, από τη στιγμή που δεν μπόρεσε να πάρει βαθμούς και ο Κώστας Μπανιώτης που αποτελούσε από τις ελπίδες για κάτι καλό, δύσκολα θα καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία.