Κοντά στο να αποκτήσει ξανά η ΕΚΑΣΑΜΑΘ ομάδα στην Basket League μέσω συγχώνευσης με τον… Πανιώνιο

Μία κίνηση που ετοιμάζεται να ταράξει τα νερά της Basket League αλλά και του ελληνικού μπάσκετ γενικότερα με άμεσες επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή μας αποκάλυψε την Παρασκευή το basketblog.

Ο Πανιώνιος είναι ίσως η μοναδική ομάδα της Basket League που δεν έχει ακουστεί καθόλου το φετινό καλοκαίρι. Μία ομάδα που δεν έχει προπονητή, δεν έχει παίκτες και κυρίως μια ομάδα που τα τελευταία δύο χρόνια ταλαιπωρείται προκειμένου να σταθεί στο επίπεδο της A1 Ανδρών.

Τα τελευταία νέα αναφορικά με το μέλλον της ομάδας, με τη σημερινή της υπόσταση δεν φαντάζουν τα καλύτερα δυνατά. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του basketblog.gr, το σημερινό διοικητικό σχήμα των “κυανέρυθρων” έχει βρει έναν καινούριο… συμπαίκτη και είναι πολύ πιθανό ο Πανιώνιος να πάρει το δρόμο της συγχώνευσης, με έδρα τη… Δράμα (!!!). 

Ακόμα δεν είναι γνωστή η υπόσταση της ομάδας, αν θα κρατήσει δηλαδή το όνομα και το σήμα, όμως οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι σε προχωρημένο επίπεδο και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Φυσικά αν προχωρήσει κάτι τέτοιο θα μιλάμε για βόμβα μεγατόνων, μιας και δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε πως διαχρονικά ο Πανιώνιος είναι από τις πλέον μπασκετικές ομάδες της χώρας, την ώρα μάλιστα που ο σύλλογος έχει ένα αρκετά μεγάλο group φιλάθλων, οι οποίοι είναι πολύ πιθανό να αντιδράσουν στο άκουσμα πως η αγαπημένη τους ομάδα… μεταφέρεται στη Δράμα από τη Ν. Σμύρνη.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η είδηση που προκύπτει από αυτό το δημοσίευμα είναι ότι μετά από χρόνια που η ΕΚΑΣΑΜΑΘ εκπροσωπούνταν με Καβάλα και ΚΑΟΔ στην Α1 Ανδρών, είναι πιθανό να υπάρχει ξανά ομάδα της ευρύτερης περιοχής στην Basket League και να μην χρειάζονται οι φίλοι του μπάσκετ από την Θράκη να ταξιδεύουν μέχρι τη Θεσσαλονίκη ή την… Κωνσταντινούπολη για να βλεπουν αγώνες υψηλού επιπέδου.