Πανό για την άλωση της Πόλης από τους οπαδούς της Μπασάκσεχίρ αλλά την σύγχρονη «άλωση» την έκανε ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής με 1-0 μέσα στην Κωνσταντινούπολη επί της Μπασάκσεχιρ και πήρε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, ενόψει και της ρεβάνς της άλλης εβδομάδας στο Καραϊσκάκη.

Όπως σε κάθε παιχνίδι της Μπασακσεχίρ, έτσι και σε αυτό κόντρα στον Ολυμπιακό, οι οπαδοί της τούρκικης ομάδας ανέβασαν το πανό που αναγράφει την χρονολογία της άλωσης της Κωνσταντινούπολης από την οθωμανική αυτοκρατορία.

Πρόκειται άλλωστε για μια ομάδα της οποίας οι οργανωμένοι οπαδοί έχουν μια ξεκάθαρη πολιτική ταυτότητα και το γεγονός ότι έχουν δώσει στο γκρουπ τους την ονομασία «1453» είναι κάτι που τα λέει όλα.

Το συγκεκριμένο πανό λοιπόν έχει διπλή έννοια: αφενός υποδηλώνει την παρουσία των οργανωμένων οπαδών της Μπασακσεχίρ στο γήπεδο και αφετέρου την χρονολογία της άλωσης της Πόλης.

Ωστόσο αυτός που άλωσε την Πόλη σήμερα ήταν ο Ολυμπιακός. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης σημείωσε ο Μασούρας στο 53′, μετά από υπέροχη προσπάθεια του Βαλμπουενά, ενώ οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω αποβολή του Καχβετσί στο 80′.

Στις καθυστερήσεις… πήγαν να σπάσουν καρδιές, αφού ο Μπρούνο (μπήκε λίγο πιο πριν στο ματς) έκανε πέναλτι, το οποίο όμως απέκρουσε ο Σα διατηρώντας το πολύτιμο 0-1. Από τον πάγκο παρακολούθησε το παιχνιδι ο Βασίλης Τοροσίδης.