Volley League: Απών από την συνεδρίαση της ΕΣΑΠ και χωρίς άδεια ο Εθνικός αλλά με νέα παράταση λόγω… ΑΕΚ

Οι αδειοδοτημένες ομάδες στο νέο πρωτάθλημα της Volley League έγιναν έξι αφού μετά τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Παμβοχαϊκό που είχαν πάρει άδεια στην πρώτη συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής και μετά την αναβολή που δόθηκε μετά την δεύτερη συνεδρίαση, στην τρίτη που διεξήχθη το απόγευμα της Τρίτης πήραν άδεια άλλα δύο ΤΑΑ.

Αυτά είναι ο Φοίνικας Σύρου που φαίνεται πως κατάφερε να βρει λύσεις στα διοικητικά του προβλήματα και η Κηφισιά, που έτσι κι αλλιώς είχε φανεί ότι δεν παρουσίαζε σοβαρά προβλήματα. Επισήμως δεν γίνεται στην νέα ανακοίνωση της ΕΣΑΠ κάτι για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, είναι όμως κοινό μυστικό ότι αποκλείεται να λάβει άδεια στη νέα συνεδρίαση της Τετάρτης.

Αυτό ωστόσο δεν δημιουργεί τελικά πρόβλημα, τουλάχιστον στην παρούσα φάση. Μπορεί το μεσημέρι της Δευτέρας στην 138η συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΑΠ ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης να ήταν η μοναδική ομάδα που απουσίαζε καθώς εκείνη την ώρα συγκροτούνταν σε σώμα το νέο ΤΑΑ της ομάδας του Έβρου, ωστόσο οι διαδοχικές κωλοτούμπες από ΕΣΑΠ και ΑΕΚ έχουν θετικές παρενέργειες και στον Εθνικό.

Αφού βγήκαν τα μαχαίρια και ειπώθηκαν βαριά πράγματα τόσο από την ΑΕΚ όσο και από την ΕΣΑΠ, ήρθε η ώρα της κλασικής κωλοτούμπας και από τις δύο πλευρές. Η ΑΕΚ που είχε χαρακτηρίσει παράνομη την προηγούμενη Γενική Συνέλευση και άκυρη την προκήρυξη του πρωταθλήματος, με αποτελεσμα να μην δηλώσει συμμετοχή στην προβλεπόμενη ημερομηνία, στη συνεδρίαση της ΕΣΑΠ όπου θα επικυρώνονταν οι συμμετοχές των ομάδων στο νέο πρωτάθλημα ζήτησε «προθεσμία εύλογου διαστήματος» για να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητές της.

Από την πλευρά της η ΕΣΑΠ που υποτίθεται είχε θεσπίσει ορισμένους κανόνες, μεταξύ των οποίων και η κατάθεση των δηλώσεων συμμετοχής ως το τέλος Ιουλίου, αποφάσισε να τους γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων της και έδωσε παράταση στην ΑΕΚ ως το τέλος του Αυγούστου. Από την στιγμή ωστόσο που δίνεται παράταση στην ΑΕΚ, είναι προφανές ότι η παράταση αυτή ισχύει και για όλους τους υπόλοιπους, άρα και για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ την Τρίτη για την συνεδρίαση της Επιτροπής Αδειοδότησης:

H Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΣΑΠ συγκροτούμενη από τον εκπρόσωπο και Νομικό Σύμβουλο της ΕΣΑΠ Χρήστο Ηλιάδη (Πρόεδρο Επιτροπής) και τα μέλη Λευτέρη Κογκαλίδη Αντιπρόεδρο ΔΣ –Εκπρόσωπο ΕΟΠΕ και Παναγιώτη Πελεκούδα (Πρόεδρο ΠΑΣΑΠ), Ανδρέα Φράγκο (Aντιπρόεδρο ΠΑΣΑΠ) και Δημήτρη Πρεβενιό (Νομικό Σύμβουλο ΠΑΣΑΠ) συνήλθε σε 3η Συνεδρίαση σήμερα 6.8.2019.

Η Επιτροπή Αδειοδότησης εξέτασε φακέλους όσων ΤΑΑ δεν έχουν αδειοδοτηθεί και αποφάσισε τα εξής:

1.Αδειοδοτούνται τα ΤΑΑ ΑΟΠ Κηφισιά και ΑΟ Φοίνικας Σύρου.

2.Η συνεδρίαση ως προς την αδειοδότηση των υπολοίπων ΤΑΑ θα συνεχιστεί αύριο Τετάρτη 7.8.2019 και ώρα 13.00.

Η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ την Δευτέρα για την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλιου της:

Ολοκληρώθηκε η 138η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Α.Π. όπου μεταξύ άλλων έγινε συζήτηση για χορηγικά και τηλεοπτικά θέματα. Απουσίασε μόνο ο εκπρόσωπος του Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης διότι την ίδια ώρα γίνονταν η συγκρότηση σε Σώμα του νέου Τ.Α.Α.

Στη συνεδρίαση παρέστη ο πρόεδρος του Τ.Α.Α. Α.Ε.Κ. Μάνος Μακρής ο οποίος ζήτησε από την Ε.Σ.Α.Π. προθεσμία εύλογου χρονικού διαστήματος προκειμένου η διοίκηση της Α.Ε.Κ. να συνεχίσει τις προσπάθειες διευθέτησης των οικονομικών εκκρεμοτήτων προκειμένου να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα 2019-20 όπως είναι και η βούληση της.

Η Ε.Σ.Α.Π. λαμβάνοντας υπ΄ όψη την πρόθεση της διοίκησης της Α.Ε.Κ. να διακανονίσει τις οφειλές μέσα σε εύκολο χρονικό διάστημα καθώς επίσης τις διαδικασίες αδειοδότησης από την Επιτροπή Αδειοδότησης της Ε.Σ.Α.Π. και της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που σύμφωνα με το νέο αθλητικό νόμο (4603/19) η υποβολή φακέλων από τα Τ.Α.Α. πρέπει να γίνει 50 ημέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος χορήγησε προθεσμία το αργότερο μέχρι 30 Αυγούστου 2019.

Επαναβεβαιώθηκε ομόφωνα η έγκριση και η ανεπιφύλακτη αποδοχή της προκήρυξης του νέου πρωταθλήματος και οι δηλώσεις συμμετοχής των 10 Τ.Α.Α. σε αυτό.

Ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.Π. Παντελής Ταρνατόρος ενημέρωσε το Δ.Σ. για την συνάντηση που έγινε πριν λίγες ημέρες με το νέο υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.Π. συνοδευόμενος από το νομικό σύμβουλο Χρήστο Ηλιάδη και τον υπεύθυνο οικονομικών θεμάτων της Ε.Σ.Α.Π. Παναγιώτη Βαλασσόπουλο έκανε στο νέο υφυπουργό ανάλυση του έργου της Ε.Σ.Α.Π. Όπως είπε ο Παντελής Ταρνατόρος η συνάντηση έγινε σε άριστο κλίμα και ο Λευτέρης Αυγενάκης υποσχέθηκε να κάνει θετική εισήγηση προς την διοίκηση της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. για να ανανέωση της τηλεοπτικής συνεργασίας με την Ε.Σ.Α.Π. για το πρωτάθλημα Volley League.

Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Α.Π. καλοσώρισε τον Στράτο Φωτιάδη ως το νέο εκπρόσωπο του Α.Σ.Ελπίς Αμπελοκήπων στην Ε.Σ.Α.Π. Τόσο ο Στράτος Φωτιάδης, όσο και ο Γιάννης Δανδάλης εκ μέρους του Ο.Φ.Η. εξέφρασαν τη δέσμευση τους για τη δημιουργία των νέων Τ.Α.Α. εντός των προσεχών ημερών.

Συζητήθηκαν λεπτομέρειες της κλήρωσης του νέο πρωταθλήματος (2019-20) που θα γίνει στο Ηράκλειο Κρήτης στα τέλη Σεπτεμβρίου.