Ο πρώην αθλητής της ΑΕ Κομοτηνής που «δίχασε» το νησί της Κω αλλάζοντας τρεις ομάδες σε ένα καλοκαίρι

Ο Ζαφείρης Δρόσος, συνδύασε τις σπουδές του στη Νομική Κομοτηνής με το μπάσκετ και συγκεκριμένα αγωνιζόμενος με τα χρώματα της ΑΕ Κομοτηνής από το 2007 μέχρι το 2012. Στη συνέχεια γύρισε στην γενέτειρα του, την Κω, όπου συνέχισε την μεγάλη του αγάπη το μπάσκετ.

Εκεί όμως έγινε πρωταγωνιστής φέτος στο μεταγραφικό «θρίλερ» του καλοκαιριού, καθώς αρχικά ανακοινώθηκε από την ΑΕ Δικαίου αλλά στη συνέχεια της ανακοίνωσης ακολούθησε μία νέα ανακοίνωση, στην οποία η ομάδα του νησιού εξηγεί πως με ευθύνη του αθλητή δεν γίνεται η μεταγραφή, κατηγορώντας ουσιαστικά για «αθέτηση» των λεγομένων του.

Το σκηνικό όλο το μεταφέρει η αθλητική ιστοσελίδα των Δωδεκανήσων 12sports.gr, όπου εξηγεί πως «αρχικά ο Δρόσος είχε συμφωνήσει με το Φοίβο Κω, αλλά μετά από λίγο καιρό ανακοινώθηκε από τον Ηρακλή 2000 και στη συνέχεια από την Α.Ε. Δικαίου. Τελικά, θα παίξει στους ”ροπαλοφόρους”».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Α.Ε.Δικαίου. «Για την αποκατάσταση της αλήθειας στην περίπτωση της προσθήκης του αθλητή Δρόσου Ζαφείρη στο σύλλογό μας, ενημερώνουμε ότι δεν ολοκληρώθηκε η επιστροφή του με υπαιτιότητα του ίδιου του αθλητή (παρά την αρχική δική του επιθυμία) αφού -από τις αρχές Ιουλίου- είχε ήδη υπογράψει την έκδοση δελτίου στην ομάδα του Ηρακλή 2000, χωρίς να το γνωρίζουμε. Αποφασίσαμε λοιπόν, πως είναι ανώφελο να εμπλακούμε σε τέτοιου είδους διαδικασίες και έχοντας καλές σχέσεις με τον Ηρακλή 2000, ανακαλούμε το προηγούμενο σχετικό δελτίο τύπου για την απόκτηση του αθλητή».