Με υπογραφές Πατσιώρα, Μερκούρη και Λογαρά η δήλωση συμμετοχής της Ένωσης Αλεξανδρούπολης στη Γ’ Εθνική

Και τυπικά δηλώθηκε το πρωί της Τρίτης στη Γ’ Εθνική Κατηγορία η Ένωση Αλεξανδρούπολης μετά την άρνηση του πρωταθλητή της ΕΠΣ Έβρου Ορέστη Ορεστιάδας.

Τα σχετικά έγγραφα συνυπέγραψαν ο Αλέκος Πατσιώτας της δευτεραθλήτριας Ένωσης Άνθειας Αρίστεινου, ο Δημήτρης Μερκούρης που είναι πρόεδρος του ΑΟ Θράκης Άλεξ και ο Παναγιώτης Λογαράς της Νίκης Απαλού που θα αναλάβει τον νευραλγικό τομέα των ακαδημιών του νέου συλλόγου.

Τυπικά η νέα ομάδα Ενωση Αλεξανδρούπολης θα αγωνίζεται με το ΑΦΜ της Ανθειας στη Γ’ Εθνική και στο νέο σύλλογο συμπράττουν ουσιαστικά πέντε διαφορετικά σωματεία (η Ανθεια και το Αρίστεινο που είχαν συγχωνευθεί προ δεκαετίας, ο ΑΟ Θράκης, το ιστορικό Άλεξ και πλέον η Νίκη Απαλού που διατηρεί ωστόσο και το αυτόνομο ΑΦΜ της, όπως θα συμβεί και με τα άλλα σωματεία).

Παράλληλα, έγινε γνωστό από τους παράγοντες που υπέγραψαν την ανοδο της νέας ομάδς στη Γ’ Εθνικη ότι ο Νίκος Ουσταμπασίδης θα είναι ο πρώτος προπονητής της Ένωσης Αλεξανδρούπολης, επιβεβαιώνοντας προ δεκαημέρου ρεπορτάζ του ThrakiSportS, ενώ όπως είναι αναμενόμενο ο Παναγιώτης Λογαράς αναλαμβάνει υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής.

Αμεσα ξεκινά ένας αγώνας δρόμου για να δημιουργηθεί ένα αξιόμαχο ρόστερ, το οποίο ξεκινά εκ του μηδενός αλλά αναμένεται να στελεχωθεί κυρίως με ντόπιους παίκτες που έχουν εμπειρία στα εθνικά πρωταθλήματα, έστω και αν κάποιοι από αυτούς ενδεχομένως να ανακοινώθηκαν πρόσφατα από άλλα σωματεία του τοπικού πρωταθλήματος.