Super League: «Έσκασε» η βόμβα με Εντουάρντο από την Μπράγκα για την Ξάνθη

Δώδεκα μεταγραφές μετράει μέχρι σήμερα η Ξάνθη, αλλά απ’ ότι φαίνεται πάει τις επόμενες ώρες για “13άρι” και την μεγάλη βομβα που προανήγγειλε με την πιο ηχηρή μεταγραφή της που ακούει στο όνομα Εντουάρντο Αντόνιο Μασάντο Τεσέιρα.

Σύμφωνα με το sport24 μιλαμε για τον 26χρονο Βραζιλιάνο, αριστεροπόδαρο, που παίζει συνήθως δεξιός εξτρεμ, αλλά και ως “οκταροδεκάρι”, ο οποίος αποτέλεσε μεταγραφική εισήγηση του Άμπελ Φερέιρα στην Μπράγκα κι αποκτήθηκε αντί 1,5 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2018 απο την Εστορίλ, ωστόσο κατέγραψε συνολικά μόλις 10 συμμετοχές με 2 ασίστ στην Μπράγκα. Την 2ετία του όμως, στην Εστορίλ τα πήγε περίφημα, έχοντας γεμάτες σεζόν με συνολικά 58 συμμετοχές/3 γκολ/14 ασίστ.

Η χρηματιστηριακή αξία του Εντουάρντο είναι 1,3 εκατ. ευρώ, αν και τον περασμένο Νοέμβριο είχε φτάσει στο πικ της, τα 2,5 εκατομμύρια. Ακόμη και έτσι πάντως, το 1,3 εκατ. που σύμφωνα με το transfermarkt κοστίζει τώρα, εφόσον έρθει στην Ξάνθη, θα αποτελεί τον πιο ακριβό ποδοσφαιριστή της και μάλιστα με διαφορά από τον δεύτερο Τζουρίσκοβιτς των 600.000 ευρώ.

Ο Βραζιλιάνος μέσος (προϊόν της σπουδαίας Φλουμινένσε, με περάσματα κι απο τις Σεάρα, Μπαία, Αμέρικα Μινέιρο πριν έρθει στην Ευρώπη και την Εστορίλ) και ονοματάκι καλό έχει φτιάξει και αρκετοί μνηστήρες υπήρχαν. Η Ξάνθη όμως, κινήθηκε μεθοδικά, είχε υπομονή και κτύπησε στο κατάλληλο χρόνο υπερισχύοντας ομάδων με μεγαλύτερο μπάτζετ, εντός και εκτός Ελλάδας.