Μια ανάσα από το βάθρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Τριάθλου στο Καζάν ο Γιάννης Ψαρόπουλος

Συγκλονιστικός ήταν ο Εβρίτης παλαίμαχος πρωταθλητής Γιάννης Ψαρόπουλος, ο οποίος κατέλαβε την 4η θέση στην ηλικιακή του κατηγορία, στο Kazan Sprint Triathlon European Championships.

Πρόκειται για την καλύτερη θέση που έχει κατακτήσει ποτέ ο Θρακιώτης τριαθλητής, που χαρακτηρίζεται ως μια από τις πιο σεμνές και αθόρυβες παρουσίες στο χώρο του Ελληνικού τριάθλου: Πέρυσι στην Γλασκώβη είχε κατακτήσει την 8η θέση (με χρόνο 1.13.47) ενώ τον Ιούνιο του 2017 στο Ντύσσελντορφ είχε αναδειχθεί 7ος (με χρόνο 1.14.43).

O αγώνας είχε συγκλονιστική εξέλιξη για τον Έλληνα τριαθλητή, που ξεκίνησε μέτρια λόγω του κύματος στον ποταμό Καζάνκα αλλά στην εξέλιξη του αγώνα, κατάφερε να ανέβει αρκετές θέσεις στην κατάταξη (κάνοντας μάλιστα και την 3η καλύτερη ποδηλατική επίδοση) και να φτάσει πολύ κοντά στα μετάλλια.

Οι επιμέρους χρόνοι του Έλληνα τριαθλητή ήταν Swim: 15.59, T1: 1.30, Bike: 33.01, T2: 1.10, Run: 20.13. Στο σύνολο σημείωσε χρόνο μιας ώρας, 11 λεπτών και 54 δευτερολεπτων – ήθελε να έχει συνολικό χρόνο δυο λεπτά λιγότερο για να μπει στο βάθρο των νικητών.

Τα συνολικά αποτελέσματα στην ηλικιακή κατηγορία M55-59 έχουν ως εξής: