Αποχωρεί από την Ελλάδα και μετά μια δεκαετία επιστρέφει Γαλλία ο Ρομπέρ

Μετά από 1,5 χρόνο στα γήπεδα της ΕΠΣ Θράκης φορώντας την φανέλα του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου και μια δεκαετία σε Ελλάδα και Κύπρο ο Μπερτάν Ρομπέρ αποφάσισε να επιστρέψει στην Γαλλία για προσωπικούς λόγους.

Ο Ρομπέρ που πρόσφατα πήρε και το πτυχίο προπονητή UEFA C στην Κομοτηνή, αποχωρεί από τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου και παρά την σοβαρή πρόταση της Ελπίδας Σαπών να αγωνιστεί σε αυτήν αναλαμβάνοντας και τις ακαδημίες της αποχωρεί για την Γαλλία και παράλληλα με τις επαγγελματικές του υποθέσεις πιθανώς να αγωνιστεί σε κάποιο ερασιτεχνικό σωματείο.

Ο Ρομπέρ που μένει μόνιμα στην Κομοτηνή λόγω της Ιασμιώτισας συζύγου του, θα αναχωρήσει μόνος του για την Γαλλία και κατοπιν θα τον ακολουθήσει το επόμενο εξάμηνο η οικογένειά του.

Ο 35χρονος Ρομπέρ ξεκίνησε την καριέρα του από την Μονπελιέ και αγωνίστηκε για 3 χρόνια στην μεγάλη κατηγορία στο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Γαλλίας. Ακολούθησαν οι Γκινγκάμπ, η Λοριάν, η Αζαξιό, ο Πανθρακικός στην μαρτυρική δευτερη χρονιά του στην Α’ Εθνική όπου κατέγραψε 25 συμμετοχές και 4 γκολ, ενώ την αμέσως επόμενη σεζόν (2010-2011), στο πρωτάθλημα της Football League, είχε 28 συμμετοχές και 8 γκολ. Συνέχισε στον ΠΑΟΚ για 2 σεζόν και στην Λεμεσό στην Κύπρο μια τριετία σε Απόλλωνα και ΑΕ Λεμεσού. Ακολούθησε μισή σεζόν ο Πανθρακικός, τα Τρίκαλα, η Καβάλα και ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου.

Συνολικά μετρά 169 συμμετοχές στην πρώτη και τη δεύτερη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος, πάνω από 100 αγώνες στα ελληνικά γήπεδα και 19 στο Europa League.