15 συλλήψεις σε Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Φέρες και Κομοτηνή για κύκλωμα ναρκωτικών – Εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης

15 είναι οι συλληφθέντες για την υπόθεση των ναρκωτικών στην Αλεξανδρούπολη οι οποίοι σήμερα το πρωί οδηγήθηκαν ενώπιον του Ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν. 

Και οι 15 ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στον εισαγγελέα ενώ αμέσως μετά οδηγήθηκαν και πάλι στα κρατητήρια.

Οι κατηγορίες  με τις οποίες διώκονται είναι για κατοχή, εμπορία, διακίνηση, εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική επικράτεια και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ενώ οι τρεις εξ αυτών διώκονται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης μιας και φέρονται ως τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης.

Οι συλλήψεις έγιναν μετά από πολυήμερες παρακολουθήσεις, τόσο των ίδιων των μελών της σπείρας όσο και των τηλεφωνικών συνομιλιών τους, από τις οποίες προέκυψαν τα απαραίτητα στοιχεία για να στηριχτεί κατηγορητήριο σε βάρος τους.

Χαρακτηριστικό της υπόθεσης είναι η μεγάλη για τα τοπικά δεδομένα ποσότητα κοκαΐνης που εντοπίστηκε.

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση καθώς φαίνεται πως η διαδικασία από πλευράς ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Όπως αναμένεται η διαδικασία θα είναι πολύωρη προκειμένου ο Εισαγγελέας ν´ απαγγείλει κατηγορίες και να ασκήσει ποινική δίωξη στον καθέναν ξεχωριστά.

Έτοιμες να προχωρήσουν σήμερα και σε άλλες συλλήψεις στην πολύ σοβαρή υπόθεση διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, κοκαΐνης και χασίς που έφερναν από την Βουλγαρία, είναι οι αστυνομικές αρχές του Έβρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι 15 συλλήψεις που έγιναν από το βράδυ της Παρασκευής σε Αλεξανδρούπολη (11 άτομα), Ορεστιάδα (α συλλήψεις), Φέρες (1 άτομο) και Κομοτηνή άλλος ένας της εγκληματικής οργάνωσης, θα έχουν και συνέχεια.

Προέκυψαν στοιχεία και εμπλοκή με διάφορους τρόπους και άλλων ατόμων και θα τους “μαζέψουν” και αυτούς. Κάτι που σημαίνει πως οι επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ θα γίνουν μάλλον αύριο Τρίτη.

Πηγή: https://www.e-evros.gr/ και https://www.evros-news.gr/