«Μποναμάς» εκατοντάδων ευρώ στις ΕΠΣ Έβρου, Θράκης και Ξάνθης χάρη στους αξιολογημένους διαιτητές τους

Σε διπλασιασμό του κόστους αξίας των δύο σημάτων που θα πρέπει να αγοράσουν οι αξιολογημένοι διαιτητές και βοηθοί διαιτητές της Σούπερ Λιγκ 1 για τη νέα περίοδο προχώρησε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Οι διαιτητές θα πρέπει να καταβάλλουν συνολικά 600 ευρώ και οι βοηθοί 400, από 300 και 200 που ήταν αντίστοιχα, πέρυσι. Κοινώς θα πρέπει να δώσει 600 ευρω ο Στέφανος Κουμπαράκης της ΕΠΣ Θράκης και από 400 ευρω ο Χασάν Κούλα της ΕΠΣ Ξάνθης, ο Σπύρος Βασιλόπουλος της ΕΠΣ Έβρου και ο Χρήστος Τζιώτζιος της ΕΠΣ Θράκης.

Το επιχείρημα για την αύξηση είναι ότι οι αμοιβές στη Σούπερ Λιγκ 1 είναι μεγάλες και οι διαιτητές μπορούν να καλύψουν το κόστος της αγοράς σημάτων, τα χρήματα από τα οποία πηγαίνουν στις Ενώσεις, στις οποίες ανήκουν οι διαιτητές. Κοινως θα εισπράξει 1.000 ευρώ η ΕΠΣ Θράκης και από 400 οι ΕΠΣ Ξάνθης και Έβρου μόνο από τους εκπροσώπους τους στην λίστα διαιτητών Super League.

Οπως αναφέρουν τα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης που αποκάλυψαν το θέμα, για τις υπόλοιπες κατηγορίες το κόστος παρέμεινε το ίδιο.

Οι διαιτητές της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ θα πρέπει να καταβάλλουν 160 ευρώ και οι βοηθοί 120, στη Γ’ Εθνική οι διαιτητές 120 ευρώ και οι βοηθοί 100, ενώ στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα διαιτητές και βοηθοί θα πρέπει να καταβάλλουν από 100 ευρώ ο καθένας τους.

Ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας της ΕΠΟ, Πετρ Φούσεκ, παρατήρησε ότι στις υπόλοιπες ομοσπονδίες δεν υπάρχει τέτοια υποχρέωση για τους διαιτητές, όμως αυτό είναι κάτι που η σημερινή διοίκηση «κληρονόμησε» από τις προηγούμενες και συνεχίζεται προς όφελος των Ενώσεων με τη σφραγίδα πλέον του εκλεκτού των FIFA και UEFA Bίτορ Περέιρα.