«Δεν επηρεάζει σημαντικά το ΔΠΘ η αναστολή έναρξης λειτουργίας των διετών προγραμμάτων»

Δεν επηρεάζει σημαντικά, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, η αναστολή της έναρξης λειτουργίας των διετών προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης στα ΑΕΙ που ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως, το ΔΠΘ, σύμφωνα με την Αντιπρύτανη Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης κ. Μαρία Μιχαλοπούλου.

Να υπενθυμίσουμε πως η κ. Κεραμέως ανακοινώνοντας την αναστολή, σημείωσε πως το σημερινό καθεστώς που χαρακτηρίζεται από τον κατακερματισμό του νομοθετικού πλαισίου, την παροχή της από παράλληλες δομές και την ανάγκη πιστοποίησης των παρεχόμενων προγραμμάτων, επιβάλλει την εκ βάθρων αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου, ενόψει της θεσμοθέτησης του οποίου γίνεται η αναστολή.  

Το ΔΠΘ ήταν από τα πρώτα πανεπιστήμια που είχε πάρει την έγκριση για την ίδρυση Κέντρου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης τον Μάιο, όμως όπως σημείωσε η κ. Μιχαλοπούλου, παρόλο που έκαναν όλα όσα προβλέπονταν από το ΦΕΚ, φτιάχνοντας το συμβούλιο του Κέντρου, και κάνοντας όσα ζητούσε ο Νόμος, δεν υπήρχαν ακόμα προτάσεις από τα τμήματα ώστε να υπάρχει έτοιμο πρόγραμμα για να τρέξει από το Σεπτέμβριο, όπως απαιτεί ο νόμος.

Έτσι η αναστολή δεν επηρεάζει σημαντικά το πανεπιστήμιο, παρόλο που μπορεί να χρειαστεί να γίνουν αλλαγές στον προγραμματισμό, από την αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου που ανέφερε η Υπουργός.

Ήδη βέβαια γίνεται προετοιμασία από τα τμήματα με προτάσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2020-21, όμως μπορεί να επηρεάσει τον συνολικό σχεδιασμό η δεδηλωμένη πρόθεση της κυβέρνησης να δει με διαφορετικό τρόπο την όλη διαδικασία, ειδικά στο κομμάτι της τεχνικής εκπαίδευσης.

Έτσι το πανεπιστήμιο μπαίνει σε μια φάση αναμονής, που όμως μάλλον δεν θα κρατήσει πολύ, γιατί το Υπουργείο φαίνεται ότι θα προχωρήσει άμεσα στην ανακοίνωση των προθέσεών του, ακόμα και μέσα στον Αύγουστο, μια και φαίνεται να έχει πάρει πολύ ζεστά το ζήτημα. 

Παραμένει προτεραιότητα του ΔΠΘ η δημιουργία νέων πανεπιστημιακών τμημάτων 

Άλλωστε παρόλο που αποτελεί σημαντικό κομμάτι στο οποίο θα επεκταθεί η δράση του ΔΠΘ, προτεραιότητα του παραμένουν τα πανεπιστημιακά τμήματα, τόσο όσο αφορά στη λειτουργία των υπαρχόντων, όσο και στη δημιουργία νέων στην περιοχή μας.

Άλλωστε έχουν στείλει τις προτάσεις για τη λειτουργία νέων τμημάτων τόσο στο Υπουργείο Παιδείας όσο και στον Πρωθυπουργό, ζητώντας και από την καινούρια κυβέρνηση να δημιουργηθούν στην περιοχή μας, με την κ. Μιχαλοπούλου να σημειώνει πως για αυτούς το θέμα παραμένει ανοιχτό και προτεραιότητα.

Όπως προτεραιότητα παραμένει και το ζήτημα της έκτακτης χρηματοδότησης, την ενίσχυσης του πανεπιστημίου με προσωπικό και όλα αυτά τα ζητήματα τα οποία απασχολούσαν και πριν το πανεπιστήμιο.

Πηγή: http://www.paratiritis-news.gr

Материалы по теме:

Νεκρός νεαρός Εβρίτης σε θανατηφόρο τροχαίο στο Διδυμότειχο
  Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στην Καρωτή Διδυμοτείχου πριν από λίγο απο αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους. Αυτή την ώρα δυνάμεις τις πυροσβεστικής βρίσκονται στο σημείο προκειμένου να ...
Συνελήφθησαν δύο άντρες στη Ξάνθη που επιτέθηκαν σε αστυνομικούς
Δεν υπάκουσαν στις υποδείξεις των αστυνομικών και αφού τους εξύβρισαν και τους απείλησαν, επιτέθηκαν εναντίον τους, τραυματίζοντάς τους ελαφρά με τα χέρια στο πρόσωπο. ...
Ως “μνημείο” χαρακτηρίστηκε το κτήριο του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης
Μνημείο χαρακτηρίστηκε το ιστορικό κτήριο που στεγάζει το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης στην Αλεξανδρούπολη με υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ τον Δεκέμβριο. Tο πέτρινο νεοκλασικό χτίστηκε το 1899 και αποτελούσε την ...
Έκλεισαν το τελωνείο Κήπων στον Έβρο επειδή συνέλαβαν αγρότες στο Σύνταγμα
Το τελωνείο των Κήπων έκλεισαν οι αγρότες του Έβρου, όχι μόνο για τα φορτηγά αλλά για όλα τα οχήματα για να διαμαρτυρηθούν για τις ...
Βρήκε το κουράγιο να κατέβει (ξανά) υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές ο Τάσος Ντοσίδης
Πριν εννέα μήνες συγκλόνισε τους πάντες, καθώς έχασε τον γιο του Νίκο που κατέρρευσε στα τεστ προαγωγής των διαιτητών στη Γ' Εθνική. Ο Τάσος ...