Πρωταθλήτρια η Εθνική Μπάσκετ με Αμαξίδιο με Τούρκο προπονητή και τον Παπαδόπουλο του Ηρόδικου στον πάγκο

Η Εθνική Ελλάδος στο μπάσκετ με αμαξίδιο κατάφερε να πάρει το χρυσό στην τρίτη κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξήχθη στην Σόφια επικρατώντας με 54-44 της Σερβίας!

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τη νίκη επί της Πορτογαλίας την Παρασκευή, η Εθνική Ελλάδας κατάφερε να πετύχει τον στόχο της ανόδου στη Β’ Κατηγορία, ωστόσο η άνοδος απέκτησε μεγαλύτερη βαρύτητα, αφού συνοδεύτηκε και από την πρώτη θέση!

Στον άτυπο τελικό δεν αγωνίστηκε αν και κάθισε στον πάγκο ο Παπαδόπουλος του Ηρόδικου Κομοτηνής. Υπενθυμίζεται ότι προπονητής στην Εθνική Ελλάδος μπάσκετ με αμαξίδιο είναι ένας… Τούρκος, ο Καμουράν Οζντεμίρ ενώ μέχρι πέρυσι η Εθνική είχε σαν άτυπο σπίτι της την πόλη της Κομοτηνής, όπου πραγματοποιούσε παραδοσιακά την προετοιμασία της και διεξαγόταν και ένα τριεθνές τουρνουά.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έδωσε τα πάντα στον μεγάλο τελικό του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος C – ECMC και επικρατώντας με 54-44 επί της Σερβίας, ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου της διοργάνωσης της Σόφιας, γράφοντας ιστορία! Κορυφαίος της Εθνικής ήταν ο Μακρής με 28 πόντους και 14 ριμπάουντ, αγωνιζόμενος σε ολόκληρο το 40 λεπτό!