Οικονομικό πλήγμα στη Θράκη προκαλεί ο Ερντογάν με το νέο τελωνείο!

Δεν έκλεισαν 20 χρόνια από τα εγκαίνια του εντυπωσιακού από γρανίτη τελωνείου των Υψάλων στην Τουρκία από τον Ταγίπ Ερντογάν στην άλλη όχθη του Έβρου και με δαπάνες του τουρκικού κράτους και… φουλ τις μηχανές, ξεκινά ένα νέο τελωνείο που θα αφήσει την δική του ιστορία.

Μας έχει συνηθίσει, εξάλλου, ο Τούρκος πρόεδρος με μεγαλεπήβολα κατασκευαστικά έργα, όπως πρόσφατα το φαραωνικό νέο αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης, ή πριν λίγα χρόνια το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Άγκυρας όσο 100 γήπεδα ποδοσφαίρου κι άλλα που προκαλούν με το μέγεθός του.

Οι προηγούμενες εγκαταστάσεις στην τουρκική πλευρά που ήταν ήδη εντυπωσιακές ξηλώνονται και μέσα από ένα οργασμό εργασιών οικοδομούνται νέες έτσι ώστε ο επισκέπτης που προέρχεται από την Ευρώπη να καταλαβαίνει αμέσως ότι αλλάζει Ήπειρο, ότι περνά στην Ασία από μια χώρα κλειδί, την Τουρκία.

ο νέο τελωνείο θα μοιάζει με ανατολίτικο σαράι ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει θα είναι έτοιμο το 2021. Ήδη μάλιστα έχουν τοποθετηθεί τεράστιες αφίσες δίνοντας μια εικόνα του πως θα είναι δείχνοντας την ριζική αλλαγή που θα υπάρξει.

Οι Τούρκοι θα έχουν κατασκευάσει κατά το ήμισυ που τους αναλογεί και τη νέα γέφυρα Κήπων. Το περίεργο είναι ότι από ελληνικής πλευράς δεν θα υπάρχει η ανάλογη ετοιμότητα, αφού όπως διευκρίνιζαν αρμόδιες αρχές «εμείς το 2021 θα έχουμε ολοκληρώσει την σχετική μελέτη του έργου, όχι την κατασκευή οπότε η γέφυρα θα μένει στον αέρα… ».


Οι γιγαντοαφίσσες που ήδη τοποθετήθηκαν κατά μήκος του τελωνείου των Υψάλων αποτυπώνουν το έργο όπως θα είναι με την ολοκλήρωσή του και φυσικά δεν μένουν ασχολίαστες.

Πηγή : https://www.evros-news.gr