Δίωξη σε 65χρονο στην Αλεξανδρούπολη για βιασμό και παράνομη κατακράτηση 52χρονης

Μπροστά σε μια περίεργη υπόθεση βρέθηκαν από χθες το απόγευμα οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές της Αλεξανδρούπολης, με τελικό αποτέλεσμα την άσκηση ποινικής δίωξης κατά 65χρονου για βιασμό και παράνομη κατακράτηση 52χρονης, η οποία και τον κατήγγειλε.

Στην συγκεκριμένη υπόθεση υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά, αφού ο 65χρονος που απολογήθηκε σήμερα σε ανακριτή και εισαγγελέα και κινδύνευε να προφυλακιστεί μια και ο νόμος είναι αυστηρός σε περιπτώσεις βιασμού, αφέθηκε τελικά ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι να δικαστεί η υπόθεση. Τόσο ο ίδιος όσο και ο δικηγόρος του Πάρης Παπαδάκης, υποστήριξαν ότι έπεσε θύμα μεθοδευμένης πλεκτάνης από την 52χρονη και μία φίλη της, με την οποία ο κατηγορούμενος γνωρίζονταν από παλιά. Μάλιστα παρουσίασαν στις δικαστικές αρχές γραπτά μηνύματα της τελευταίας που λόγω ζήλιας τον προειδοποιούσε πως θα τον εκδικηθεί κάποια στιγμή στέλνοντας τον φυλακή.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν η 52χρονη κατήγγειλε στην Αστυνομική Διεύθυνση της Αλεξανδρούπολης ότι ο 65χρονος την οδήγησε σε σπίτι και την βίασε παρά φύση. Αποφασίστηκε να υπάρξει ιατροδικαστική εξέταση, η οποία όμως σύμφωνα με πληροφορίες έδειξε πως η όποια σεξουαλική πράξη έγινε, δεν ήταν ολοκληρωμένη και ούτε στο σημείο που κατήγγειλε η παθούσα πως συνέβη παρά τη θέληση της.

Οι αστυνομικοί αναζήτησαν και συνέλαβαν τον 65χρονο και σήμερα οδηγήθηκε σε ανακριτή και εισσαγγελέα προκειμένου να απολογηθεί. Εκεί, μαζί με τον δικηγόρο του υποστήριξαν όσα προαναφέραμε, παρουσίασαν και κάποια έγγραφα που προέρχονταν από την πλευρά της φίλης της 52χρονος η οποία κατήγγειλε ότι βιάστηκε. Όλα αυτά, μαζί με την ιατροδικαστική έκθεση εκτιμήθηκαν και ανακριτής με εισαγγελέα αποφάσισαν να μην προφυλακιστεί, αλλά να του ασκηθεί δίωξη για βιασμό και παράνομη κατακράτηση της καταγγέλουσα.

Πηγή : https://www.evros-news.gr