Διερεύνηση ακτοπλοϊκής σύνδεσης Σαμοθράκης – Ίμβρου!

Ημερήσια εκδρομή στο γειτονικό νησί της Ίμβρου, αποφάσισε η διοίκηση της εταιρείας «SAOS FERRIES», με σκοπό να διερευνηθεί και να εξεταστεί επιτόπου η δυνατότητα καθιέρωσης ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης με Ίμβρο αλλά και με το Τσανάκαλε.

Η ανακοίνωση έγινε από τον ίδιο τον πλοιοκτήτη Φώτη Μανούση, ο οποίος στον προσωπικό του λογαριασμό ανακοίνωσε ότι μέσα στον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί η δωρεάν εκδρομή και μπορούν να συμμετέχουν εκτός των θεσμικών και όσοι κάτοικοι το επιθυμούν. Στην Ίμβρο όπως είναι γνωστό τα τελευταία χρόνια αυξάνεται συνέχεια ο αριθμός των Ελλήνων που επιστρέφουν και υπάρχουν προοπτικές τουριστικής σύνδεσης με την Σαμοθράκη, αλλά και των δύο νησιών με το λιμάνι του Τσανάκαλε.


Όπως έγραψε ο κ.Μανούσης:

“Άμεσα ξεκινάμε την έρευνα για τις τυπικές διαδικασίες που απαιτούνται προκειμένου τον Σεπτέμβριο να πραγματοποιήσουμε ημερήσια εκδρομή με ένα από τα πλοία της Saos Ferries στην γειτονική Ίμβρο. Η εκδρομή αυτή θα είναι προσφορά της εταιρίας μας, ώστε να εξετάσουμε όλοι μαζί – Νέα Δημοτική Αρχή, σύλλογος επαγγελματιών, ξενοδόχοι, απλοί κάτοικοι, κλπ – επί τόπου, την δυνατότητα καθιέρωσης ακτοπλοϊκής γραμμής τόσο με Ίμβρο όσο και με Τσανάκαλε.
Είναι καιρός η Σαμοθράκη να κερδίσει αυτό που της αξίζει!”.

Η συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση έχει εξεταστεί πολλές φορές στο παρελθόν, θεωρείται πως μπορεί να δώσει ώθηση σε Σαμοθράκη και Ίμβρο όσον αφορά τους επισκέπτες, αλλά δεν υλοποιήθηκε επειδή δεν υπάρχουν τελωνεία που είναι απαραίτητα.

Πηγή : https://www.evros-news.gr