Μεταγραφική αναβάθμιση για Σωκράτη Χαραλαμπίδη από την Α2 Γερμανίας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ακόμα έναν χρόνο στο εξωτερικό θα περάσει ο Σωκράτης Χαραλαμπίδης. Ο ακραίος από την Αλεξανδρούπολη, που αναδείχθηκε βολεϊκά από τις ακαδημίες του Εθνικού, συμφώνησε με την αυστριακή Ριντ που παραδοσιακά αποτελεί από τις σημαντικότερες ομάδες της αυστριακής πετοσφαίρισης.

Πέρυσι ο Χαραλαμπίδης αγωνίστηκε στην Α2 Γερμανίας και οδήγησε μάλιστα την ομάδα του στον τίτλο και την άνοδο, φέτος όμως παραμένοντας στο εξωτερικό μετακομίζει λίγο ανατολικότερα και πάει στην αυστριακή Ριντ που αναδείχθηκε τρίτη στο πρωτάθλημα την περασμένη σεζόν και θα εκπροσωπήσει το αυστριακό βόλεϊ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και συγκεκριμένα στο Challenge Cup.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με στήριξαν να φτάσω ως εδώ, άλλοι με βοήθησαν εντός και άλλοι εκτός γηπέδου. Είμαι πολύ χαρούμενος και μετά από μια δύσκολη χρονιά στη Γερμανία, η δουλειά μου ανταμείβεται και φέτος θα αγωνίζομαι στην Αυστρία», είπε ο Σωκράτης Χαραλαμπίδης στο greekvolley.

«Επίσης, αυτό που με δελέασε είναι ότι η ομάδα αγωνίζεται στο Τσάλεντζ Καπ αλλά και ότι έχει υψηλούς στόχους στο πρωτάθλημα καθώς πέρυσι τερμάτισε τρίτη», σχολίασε ακόμα ο Εβρίτης πετοσφαιριστής. Και κατέληξε, στις δηλώσεις του στο greekvolley:

«Την περσινή σεζόν η χρονιά ήταν δύσκολη, μέχρι να προσαρμοστώ όμως, μετά όλα πήγαιναν όπως ήθελα. Βγήκαμε πρωταθλητές στην Α2 Γερμανίας και κερδίσαμε το εισιτήριο για την Α1, επίσης ένα χαρακτηριστικό που κράτησα απο τη Γερμανία είναι η σκληρή δουλειά στην προπόνηση, καθώς κάνουν πολλές ώρες προπονήσεις με πολλές επαναλήψεις».