Μόλις… 15 νοματαίοι στην συνάντηση για την άνοδο του Άλεξ στη Γ’ Εθνική! Ύστατη προσπάθεια την Τετάρτη

Σε αναβολή οδηγήθηκε η κρίσιμη όπως είχε χαρακτηριστεί συνάντηση των εκπροσώπων του ποδοσφαίρου της Αλεξανδρούπολης για την άνοδο της ομάδας που προήλθε από την συγχώνευση της Ενωσης Άνθειας Αρίστεινου με τον ΑΟ Θράκης Άλεξ στη Γ’ Εθνική.

Όπως είναι γνωστό, μετά την άρνηση του πρωταθλητή της ΕΠΣ Έβρου Ορέστη Ορεστιάδας να ανέβει στη Γ’ Εθνική, αυτό το δικαίωμα περιήλθε στην δευτεραθλήτρια Ενωση Άνθειας Αρίστεινου, η οποία ωστόσο έχει προχωρήσει ήδη σε συγχώνευση με τον ΑΟ Θράκης, ο οποίος έχει κληρονομήσει και το πλούσιο αρχείο του ιστορικού Άλεξ.

Η νέα ομάδα έχει ουσιαστικά τα σήματα του Άλεξ και το όνομα Ένωση Αλεξανδρούπολης, αλλά ενόψει της δυνατότητας ανόδου της στη Γ’ Εθνική υπήρξε έκκληση από τους παράγοντές της για μια κρίσιμη συνάντηση το απόγευμα της Δευτέρας στο Επιμελητήριο Έβρου. Ωστόσο η συνάντηση αυτή οδηγήθηκε σε ναυάγιο, αφού φαίνεται ότι η θερινή ραστώνη κράτησε τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου της πόλης στα σπίτια τους ή στις παραλίες.

Με το ζόρι βρέθηκαν 15 άτομα στη συνάντηση και μοιραία αυτή δεν πραγματοποιήθηκε. Οι άνθρωποι της ομάδας υποστηρίζουν ότι για να υπάρξει μια αξιοπρεπής προσπάθεια στη Γ’ Εθνική με παίκτες που κατά βάση θα προέρχονται από την πόλη, χρειάζονται 40 με 50 χιλιάδες ευρώ ως συνολικό ετήσιο κόστος και υποστηρίζουν ότι τα μισά είναι ήδη εξασφαλισμένα, αφού έτσι κι αλλιώς τόσα είναι και τα έξοδα που θα γίνουν ακόμα και για τη συμμετοχή στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Έβρου.

Για να προχωρήσουν ωστόσο στο τόλμημα της ανόδου στη Γ’ Εθνική, θέλουν να διαπιστώσουν ότι υπάρχει ευρύτερη στήριξη όχι τόσο σε οικονομικό επίπεδο αλλά σε μαζικότητα. Λέγεται ότι υπάρχουν και δυο επιχειρηματίες εκτός πόλης που έχουν ενδιαφερθεί να στηρίξουν οικονομικά το εγχείρημα, αλλά η άνοδος δεν θα έρθει αν δεν υπάρξει η αίσθηση ότι η Ένωση Αλεξανδρούοπολης πραγματικά εκπροσωπεί το σύνολο ή έστω την πλειοψηφία του ποδοσφαιρικού κόσμου της Αλεξανδρούπολης.

Η πρώτη συνάντηση της Δευτέρας δεν έδειξε κάτι τέτοιο, από την στιγμή που μόλις 15 άτομα βρέθηκαν στο κάλεσμα που έγινε στο Επιμελητήριο Έβρου. Πλέον αποφασίστηκε μια δεύτερη συνάντηση στις 8.00 το βράδυ της Τετάρτης, αυτή τη φορά στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης. Από αυτήν και την ανταπόκριση που θα έχει θα κριθεί αν η νεοσύστατη Ένωση Αλεξανδρούπολης θα αποδεχθεί την πρόσκληση για την άνοδο στην Γ’ Εθνική ή αν θα παραμείνει στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Έβρου, με τους αρμοδίους να δηλώνουν ότι αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες είναι 50-50…