Γεγονός η συγχώνευση ΑΟ Θράκης Άλεξ και Ένωσης Άνθειας Αρίστεινου! Το νέο όνομα, το έμβλημα και το τελευταίο εμπόδιο για τη Γ’ Εθνική…

Με αφορμή το δημοσίευμα του ThrakiSportS το βράδυ του Σαββάτου «Με Ουσταμπασίδη το Άλεξ στη Γ’ Εθνική αν επιτευχθεί η συγχώνευση με Άνθεια και γίνει αποδεκτή η άνοδος», λάβαμε επιστολή από τον πρόεδρο του ΑΟ Θράκης Άλεξ Δημήτρη Μερκούρη.

Με αυτήν γίνεται γνωστό στο φίλαθλο κοινό ότι η συγχώνευση με την Άνθεια είναι γεγονός, αλλά δεν αφορά μόνο τον ΑΟ Θράκης Άλεξ και την Ένωση Άνθειας Αρίστεινου. Από ό,τι φαίνεται, στην συγχώνευση μαμούθ μετέχουν και άλλες ομάδες της ευρύτερης περιφέρειας της πρωτεύουσας του Έβρου.

Το νέο όνομα της ομάδας είναι Ένωση Αλεξανδρούπολης με σήμα τον Φάρο (υπενθυμίζεται ότι τον Φάρο είχε ως έμβλημα και ο ιστορικός Άλεξ). Από εκεί και πέρα, το μόνο βήμα κατά τον Δ. Μερκούρη που μένει για την αποδοχή της πρόσκλησης ανόδου στη Γ’ Εθνική είναι να αγκαλιάσει ο φίλαθλος κόσμος της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου την προσπάθεια.

Υπενθυμίζεται ότι για τον λόγο αυτόν, πραγματοποιείται κρίσιμη συνάντηση το απόγευμα της Δευτέρας στο Επιμελητήριο Έβρου, από την οποία θα διαφανεί αν η νέα ομάδα θα ανέβει τελικά στη Γ’ Εθνική. Η δήλωση του Δημήτρη Μερκούρη έχει ως εξής:

Η συγχώνευση έχει πραγματοποιηθεί και όχι μόνο με την Άνθεια … μένει μόνο ο φίλαθλος κόσμος της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου αύριο να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια … Η πρωτεύουσα του Έβρου πρέπει και μπορεί να είναι στις Εθνικές Κατηγορίες για πολλούς λόγους… Ο σκοπός της νέας ομάδας είναι να ενώσει τον φίλαθλο κόσμο της πόλης μας και του Έβρου …. γι΄ αυτό και το όνομα «Ένωση Αλεξανδρούπολης». 
Εμείς πιστεύουμε αυτό που οραματιζόμαστε…. γι΄ αυτό και η διοίκηση δεν είναι ένα κλειστό κλαμπ…. όλες οι θέσεις διοίκησης είναι διαθέσιμες για όποιον αγαπά τον αθλητισμό και την ύπαρξη της ομάδας στις εθνικές κατηγορίες ..! 
Μερκούρης Δημήτρης 
Πρόεδρος Α.Ο. Θράκης /ΑΛΕΞ

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο