Επιστρέφει από την Γερμανία ο Μουστακίδης, ύστατες προσπάθειες για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης

Μετά από απουσία τριών περίπου εβδομάδων στη Γερμανία, όπου βρέθηκε για κάτι ενδιάμεσο μεταξύ διακοπών και οικογενειακών υποχρεώσεων, ο Σάκης Μουστακίδης επιστρέφει στην Αλεξανδρούπολη.

Όλοι περιμένουν να δουν την δική του στάση στην υπόθεση του Εθνικού, που βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στον κίνδυνο να μην καταφέρει να λάβει μέρος στο νέο πρωτάθλημα της Volley League.

Όπως ανακοινώθηκε από τον σύλλογο, κατατέθηκε και μάλιστα εμπρόθεσμα η συμμετοχή του στο νέο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών, ωστόσο πέραν αυτού, ο φάκελος είναι εντελώς άδειος και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία προοπτική για να γεμίσει.

Το τμήμα έχει αναλάβει να τρέξει η Χρύσα Λουπασάκη, αλλά ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί τα υπόλοιπα μέλη του ΤΑΑ που την πλαισιώνουν και φέρεται να υπάρχει διχογνωμία αν έχει πράγματι διοριστεί ή αν απαιτείται νέα έγκριση από νέα (τρίτη κατά σειρά) γενική συνέλευση.

Η απερχόμενη διοίκηση του ΤΑΑ εξακολουθεί να μην έχει παραδόσει απολογισμό και για τον λόγο αυτό δεν έλαβε και ξεκάθαρη απαλλαγή από την τελευταία γενική συνέλευση. Οι παίκτες σταδιακά φεύγουν ο ένας μετά τον άλλον και για αυτό πλέον όλοι στρέφονται στον Μουστακίδη.

Είναι κοινό μυστικό ότι ο Μουστακίδης τα τελευταία χρόνια αποτελούσε κάτι παραπάνω από απλός προπονητής στην ομάδα. Εκτελούσε και διοικητικά καθήκοντα που δεν του αναλογούσαν, καθήκοντα τιμ μάνατζερ, μίλαγε με μάνατζερ, έκανε τις μεταγραφές, συνεννούνταν τα όποια ποσά, σε ορισμένες περιπτώσεις έπρεπε να γίνει και ο ψυχολόγος ή ακόμα και ο δεύτερος πατέρας των παιδιών που προπονούσε.

Ο ίδιος έχει εκφράσει στη Γενική Συνέλευση πρόθεση να αφήσει την ανδρική ομάδα και να ασχοληθεί αποκλειστικά με τις ακαδημίες που και αυτές παραπέουν, αλλά όλοι κατανοούν ότι αν κάνει κάτι τέτοιο, θα αποτελέσει το τελειωτικό χτύπημα για το (ημι)επαγγελματικό τμήμα. Έχει αφήσει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ωστόσο για πρώτη φορά κοντεύει να φτάσει Αύγουστος και δεν ξέρει και ο ίδιος τι μέλλει γενέσθαι.

Λέγεται ότι στην Γερμανία όπου βρέθηκε, προσπάθησε όσο μπορουσε να αποτοξινωθεί από την τοξικότητα και την πίεση που είχε τους τελευταίους μήνες στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Εκεί έλαβε και τις αποφάσεις του και μένει να τις γνωστοποιήσει. Με την επιστροφή του, αναμένεται να υπάρξει συνάντηση με την διοίκηση αλλά είναι κοινό μυστικό ότι τον ίδιον περιμένουν και κάποιοι παίκτες, τους οποίους πάντως για πρώτη φορά φέτος τους έχει αφήσει ελεύθερους να πράξουν ότι οι ίδιοι κρίνουν καλύτερο για τους εαυτούς τους και δεν έχει προσπαθήσει να τους πείσει να περιμένουν, όπως άλλες χρονιές.

Η επιστροφή του Σάκη Μουστακίδη, δεδομένα δρομολογεί εξελίξεις είτε προς τη μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση. Όσο ωστόσο περνά ο χρόνος και δεν γίνονται κινήσεις προς καμία κατεύθυνση για την ανεύρεση χορηγών, την εξόφλιση παικτών, την τακτοποίηση διακανονισμών και το χτίσιμο του ρόστερ της νέας χρονιάς, γίνεται αντιληπτό ότι η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη…