Στη βουλή το θέμα για τα νερά του ποταμού Άρδα τα οποία προκαλούν ζημιές!

Έχουν περάσει 50 ημέρες από την καταστροφή της ιρλανδικής διάβασης (κασίσι) στον ποταμό Άρδα και αφού οι ευθύνες για την αποκατάσταση έγιναν… μπαλάκι μεταξύ δήμου Ορεστιάδας και Περιφέρειας, βρέθηκε τελικά μια μεσοβέζικη λύση.

Συγκεκριμένα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή αρμόδιων και εμπλεκόμενων φορέων στο συγκεκριμένο θέμα, το οποίο έχει προκαλέσει προβλήματα στους αγρότες των Καστανεών και όχι μόνο, αφού έχουν αποκλειστεί και δεν μπορούν να μεταβούν άμεσα στα χωράφια τους από την άλλη πλευρά και είναι υποχρεωμένοι να διανύουν πολλά χιλιόμετρα, αποφασίστηκε:

  • Θα σταλεί κοινή επιστολή από τον δήμο και την Αντιπεριφέρεια Έβρου στο υπουργείο Υποδομών και Δικτύων, στο οποίο τώρα πλέον είναι ο Κώστας Αχ.Καραμανλής, με την οποία θα ζητείται να δοθεί λύση.
  • Όπως τονίστηκε και ξεκαθαρίστηκε πάντως στην συγκεκριμένη σύσκεψη, δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να κατασκευαστεί και πάλι ιρλανδική διάβαση, αφού ο νόμος απαγορεύει να γίνεται αυτό σε κοίτη ποταμού. Άλλωστε δεν θα υπήρχε και μηχανικός που θα υπέγραφε κάτι τέτοιο, βάζοντας το “κεφάλι στο ντορβά” μια και όποτε προέκυπτε κάποιο πρόβλημα με πιθανή παράσυρση αυτοκινήτων και ανθρώπων, θα ήταν υπόλογος νομικά και θα είχε σοβαρές ευθύνες.
  • Πιο πιθανή είναι η λύση κατασκευής μικρής γέφυρας, η οποία όμως λόγω των γνωστών γραφειοκρατικών διαδικασιών θα είναι και χρονοβόρα.

Το ΚΚΕ φέρνει το θέμα στην Βουλή

Το συγκεκριμένο θέμα έφεραν στην Βουλή με Ερώτηση τους οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.

Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών

Θέμα: Τα νερά του ποταμού Άρδα κατέστρεψαν την κοιτόστρωση στις Καστανιές ΠΕ Έβρου.

Από την Πέμπτη 6 Ιούνη 2019 τα νερά του ποταμού Άρδα παρέσυραν μέρος της κοιτόστρωσης στις Καστανιές της ΠΕ Έβρου, που, λόγω έλλειψης οργανωμένης αγροτικής οδοποιίας στην περιοχή, «διευκόλυνε» την επικοινωνία κυρίως των αγροτών και όχι μόνο, με τα χωριά του Τριγώνου και όμως μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει καμία διαδικασία για την αποκατάστασή του.

Πηγή : https://www.evros-news.gr