Παράταση στην παράδοση του «μπαλονιού» της Αλεξανδρούπολης λόγω καθυστερημένης υπογραφής της σύμβασης

Η νέα σεζόν ξεκινά, ωστόσο το περίφημο γυμναστήριο – μπαλόνι που υποτίθεται ότι θα είχε κατασκευαστεί στην Αλεξανδρούπολη, μάλλον δεν θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί απλούς πολίτες αλλά και ομάδες για τις προπονήσεις τους.

Πρόκειται για ένα χαμηλού κόστους έργο που εξήγγειλε η απερχόμενη δημοτική αρχή στο τέλος της θητείας της, ως μια λύση ανακούφισης των ομάδων και αποσυμφόρησης των άλλων αθλητικών χώρων, αλλά δυστυχώς και παρά τις σχετικές εξαγγελίες, όλα δείχνουν ότι δεν θα προλάβει να είναι έτοιμο με την έναρξη της σεζόν.

Το γεγονός αποκαλύπτεται καθώς το μπαλόνι είναι ένα από τα θέματα που περιλαμβάνονται στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, η οποία προγραμματίστηκε για το μεσημέρι της Πέμπτης. Σε αυτήν θα συζητηθούν συνολικά 11 θέματα και το 4ο κατά σειρά είναι το εξής:

«Έγκριση παράτασης του συμβατικού χρόνου παράδοσης της προμήθειας: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΟΛΟΥ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ» (εισηγ. κ. Ρούφος Ε.)».

Όπως εξηγείται νωρίτερα, ο λόγος που χαρακτηρίζεται έκτακτο το θέμα και εντάσσεται προς συζήτηση και απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο ένα μήνα πριν ουσιαστικά παραδώσει την σκυτάλη στη νέα δημοτική αρχή είναι «επειδή η σύμβαση , υπογράφηκε στις 12/7/2019 οπότε δεν ολοκληρώθηκε εγκαίρως με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η προμήθεια του εν λόγω θόλου».

Συνεπώς, μια εξαγγελία που έχει γίνει σχεδόν ένα χρόνο πριν φτάσαμε να υπογραφεί όχι απλά μετά τις δημοτικές αλλά και μετά τις βουλευτικές εκλογές, ενώ θα έπρεπε ήδη κανονικά για να προλάβουμε την σεζόν, το έργο να έχει παραδοθεί. Ο κίνδυνος να μην προλάβουν να ολοκληρωθούν οι εργασίες μέσα στο καλοκαίρι, όταν στην καρδιά του υπογράφτηκε μια σύμβαση που μπορούσε να έχει γίνει μήνες πριν, είναι πλέον πολύ ορατός..