Εκτός Volley League για τουλάχιστον τρία χρόνια ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης αν δεν πάρει φέτος άδεια

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης κατέθεσε (άδειο) φάκελο για να συμμετάσχει στην Volley League και η νέα διοίκηση του ΤΑΑ, που επισήμως πάντως ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί, υποτίθεται ότι τρέχει για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα των περασμένων ετών, να εξοφλήσει να χρέη, να φτιάξει ρόστερ και να μπορέσει να κατεβάσει ομάδα.

Πολλοί μιλάνε για το όγδοο θαύμα, αν καταφέρει κάτι τέτοιο η Χρύσα Λουπασάκη που ανέλαβε να πετύχει αυτό που σε πολλούς φαντάζει ακατόρθωτο. Εκείνοι βέβαια που οδήγησαν την ομάδα σε αυτήν την κατάσταση είτε απέχουν διακριτικά είτε έχουν βγει μπροστάρηδες να μιλάνε και να δίνουν συμβουλές για την σωτηρία της, ξεχνώντας ότι οι ίδιοι την έφτασαν σε αυτό το σημείο.

Αυτό που ξεχνάνε άπαντες είναι ότι από την στιγμή που ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης δηλώθηκε στην Volley League και όχι πχ εθελοντικά στην Α2 Ανδρών, τα παίζει όλα ή τίποτα. Αν δεν καταφέρει να πάρει άδεια, το πιο πιθανό είναι τη νέα σεζόν να μην είναι πουθενά ή στην καλύτερη περίπτωση θα προλάβει να ενταχθεί στο πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΘΡ, δηλαδή θα πέσει από τα σαλόνια στο… τοπικό.

Σε αυτήν την περίπτωση, στο θετικό για τον Εθνικό σενάριο που θα προλάβει να δηλωθεί στην ΕΣΠΕΘΡ και να λάβει μέρος σε ένα πρωτάθλημα με αντίπαλο την ΓΕΑ και τον ΑΟ Ορεστιάδας και τον Έβρο Σουφλίου, τα χρόνια που θα χρειαστούν να περάσουν για να μπορέσει να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια της Α1 Ανδρών είναι τουλάχιστον τρία. Και εξηγούμαστε.

Ακόμα και αν θεωρηθεί ότι θα ανεβαίνει τρένο ο Εθνικός τις κατηγορίες, την σεζόν 2019-2020 θα είναι στο τοπικό της ΕΣΠΕΘΡ που η ΕΟΠΕ βαφτίζει Β’ Εθνική, την σεζόν 2020-2021 εφόσον βέβαια τα καταφέρει και στο τοπικό και στα μπαράζ θα ανέβει στην Α2 Ανδρών και εφόσον πάρει και από αυτήν τον τίτλο, την σεζόν 2021-2022 θα μετέχει στην Pre League που στο μεταξύ, βάσει της απόφασης της ΕΟΠΕ, θα έχει δημιουργηθεί μέχρι τότε.

Συνεπώς με τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις και εάν δεν στραβώσει αγωνιστικά καμία σεζόν, η επιστροφή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στα μεγάλα σαλόνια το νωρίτερο που μπορεί να επιτευχθεί είναι από τη σεζόν 2022-2023. Εννοείται ότι τότε είναι το νωρίτερο που μπορεί να βρεθεί στα μεγάλα σαλόνια και ο ΑΟ Ορεστιάδας, που επίσης έχει πέσει από πέρυσι στο τοπικό πρωτάθλημα και ήδη φέτος πέρασε η πρώτη σεζόν χωρίς να μπορέσει να ανεβεί έστω στην Α2 Ανδρών (αυτό το κατάφερε ο Ερμογένης Ξάνθης).

Απλά η διαφαινόμενη πτώση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, όπως και να το κάνουμε, δεδομένου ότι τυπικά ακόμα εξακολουθεί να ανήκει στην Volley League, την κατά τα άλλα «επαγγελματική λίγκα», προκαλεί πολύ μεγάλο κρότο…