Νίκη στο φινάλε στο πρώτο διεθνές φιλικό της Ξάνθης στο Πράβετς με την Χάποελ (+photos)

Σαφώς ανώτερη από την Χάποελ Νιρ Ραμάτ Χασαρόν, η Ξάνθη λύγισε με 1-0 τους Ισραηλινούς με τέρματα του Βασιλη Φακκη στο 87′, στο πρώτο φιλικό παιχνίδι που πραγματοποίησε η ΑΟΞ επί βουλγαρικού εδάφους.

Μετά την ματαίωση της αναμέτρησης της Τρίτης, αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι από τα συνολικά τέσσερα που θα δώσει η ομάδα του Κίκο Ραμίρεθ κατά την διάρκεια της παραμονής της στο Πράβετς. Όπως αποδείχθηκε, το ματς ήταν χρήσιμο για να βγουν συμπεράσματα από τον προπονητή της θρακιώτικης ομάδας.

Στο ξεκίνημα η Ξάνθη απείλησε με το σουτ του Ντε Λούκας όμως ο αντίπαλος τερματοφύλακας απέκρουσε σε κόρνερ ενώ λίγο μετά το δεκάλεπτο, ο Μπαξεβανίδης απείλησε με σουτ (άουτ). Ντε Λούκας και Ντε Αμορίμ ήταν οι επόμενοι που απείλησαν, όμως τα σουτ που επιχείρησαν δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. Το α’ μέρος έληξε με την ευκαιρία του Γκαργκαλατζίδη, με τον τερματοφύλακα να αποκρούει το πλασέ.

Στο 55′ ο Φάκκης ήταν άτυχος στην προσπάθειά του με τη μπάλα να βρίσκει το δοκάρι της εστίας της Χάποελ. Στο 87′ όμως ο νεαρός επιθετικός με πλασέ μετά την κάθετη πάσα του Πολέττο, διαμόρφωσε το τελικό 0-1. Νωρίτερα είχαν καλές στιγμές για την Ξάνθη είχαν οι Κοβάσεβιτς με σουτ και Καρασαλίδης με κεφαλιά.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Κίκο Ραμίρεθ): Σάο Μπέντο (36′ ‘Αμπαντ, 60′ Σταθάκης), Μπαξεβανίδης (46′ Φασίδης), Μαλεζάς (76′ Τενεκές), Λισγάρας (46′ Καρασαλίδης), Σόσα (67′ Λεωντσάκος), Ντε Λούκας (60′ Καμαρά), Κοβάσεβιτς (78′ Θυμιάνης), Ντε Αμορίμ (46′ Πολέττο), Τζουρίτσκοβιτς (36′ Στάρτζεον), Μπαριέντος (67′ Σουλεϊμάν), Γκαργκαλατζίδης (46’ Φάκκης). 

Η εικόνα ίσως περιέχει: 11 άτομα, άτομα στέκονται, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, ουρανός, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες