Ανακοινώθηκε από την Ξάνθη και πήγε αμέσως Πράβετς ο Ρενέλα (+video)

Ανακοινώθηκε επίσημα από την Ξάνθη και μάλιστα ήδη έχει ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα στο Πράβετς ο Ρενέλα. Η ανακοίνωση που εκδόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης έχει ως εξής:

Ο Α.Ο. ΞΑΝΘΗ Π.Α.Ε. ανακοινώνει την απόκτηση του επαγγελματία ποδοσφαιριστή Vincenzo Rennella.

Ο Vincenzo Rennella γεννήθηκε στις 8 Οκτωβρίου του 1988 στο Saint Paul de Vence, ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα Νέων των Κανών για να τον αποκτήσει η Ελβετική Λουγκάνο. Τα 7 γκολ και οι επιδόσεις του στις 29 συμμετοχές του, κέντρισαν το ενδιαφέρον της Τζένοα και το 2008 αγόρασε τα δικαιώματά του η ιταλική ομάδα. Στη Γένοβα δεν βρήκε χρόνο συμμετοχής επιστρέφοντας στη Λουγκάνο (2008-09) με την οποία είχε την πιο παραγωγική χρονιά του με 24 γκολ σε 22 συμμετοχές! Τα επόμενα δύο χρόνια αγωνίστηκε με τη Γκρασχόπερς με την οποία είχε 31 συμμετοχές και 9 γκολ στη Super League της Ελβετίας. Η επιστροφή του στην Ιταλία για λογαριασμό της Τσεζένα (2011-2012) είχε περισσότερες συμμετοχές από την πρώτη του «θητεία» με 15 αγώνες και 1 γκολ.

Η επόμενη 4ετία της καριέρας του ήταν στην Ισπανία. Το 2012-13 με την Κόρδοβα (33 συμ. – 7 γκολ) «συστήθηκε» στο ισπανικό κοινό και ακολούθησε η Ρεάλ Μπέτις. Τον πρώτο χρόνο ήταν δανεικός στη Λούγκο (Β’ Εθνική) (35 συμ. 13 γκολ) ενώ στην επιστροφή του στην ομάδα της Ανδαλουσίας πανηγύρισε την άνοδο στην Primera Division όντας σημαντικός με 6 γκολ σε 34 αγώνες με την Μπέτις. Συνέχισε στη Βαγιαδολίδ για ένα εξάμηνο, πριν τα δύο χρόνια στην Αμερική για λογαριασμό του Μαϊάμι (2016, 2017). Επέστρεψε στην Ισπανία για λογαριασμό της Εξτρεμαδούρα και πέρσι αγωνίστηκε στην Κάντιθ.

Με ύψος 1.88, συνολικά στην καριέρα του μετρά, μεταξύ άλλων, 135 εμφανίσεις στη Segunda Division (30 γκολ), 15 στη Serie A (1 γκολ), 6 στην Primera Division (1 γκολ) και 31 στην Super League της Ελβετίας (9 γκολ). 

Vincenzo Rennella, καλώς ήρθες στην Ξάνθη!