Θυμήθηκε την επέτειο 10 ετών από το ιστορικό φιλικό με την Παρί Σεν Ζερμέν ο Πανθρακικός

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από ένα ιστορικό για τον Πανθρακικό παιχνίδι, καθώς στις 23 Ιουλίου του 2009 είχε αντιμετωπίσει στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για τη δεύτερη συμμετοχή του στη Super League την Παρί Σεν Ζερμέν, μια από τις πιο ισχυρές ομάδες του κόσμου.

Συχνά ως ThrakiSportS θυμόμαστε αυτό το παιχνίδι όποτε επιτυγχάνει σημαντικές νίκες η γαλλική ομάδα, που αυτήν την περίοδο χάρη στα πετροδόλαρα των αράβων ιδιοκτητών της διαθέτει ένα από τα πιο ακριβά ρόστερ στον κόσμο, στο οποίο περιλαμβάνονται αστέρες όπως ο Νεϊμάρ.

Την επέτειο θυμήθηκε και ο Πανθρακικός με ανάρτησή του στα social media, με την οποία προσπαθεί να συνδέσει το ένδοξο παρελθόν με την σημερινή ομάδα. Η ανάρτηση έχει ως εξής:

Σαν σήμερα το 2009 ο Πανθρακικός έδωσε ένα ιστορικό φιλικό με ένα από τα μεγαλύτερα Brandname του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, την Παρί Σεν Ζερμέν. Αυτό που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας που λάμβανε χώρα στην Γαλλία.

Ο αγώνας είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου αλλά λόγω ισχυρής βροχόπτωσης στο προάστιο Εβρί-Κουρκουρόν του Παρισιού όπου βρίσκεται το γήπεδο “Robert Bobin”, αναβλήθηκε και διεξήχθη 24 ώρες μετά, αφού πρώτα μεταφέρθηκε στο Εβρί-Μποντούφλ. Εκεί μάλιστα η ομάδα μας κατάφερε και να σκοράρει και να μην χάσει, ξεκινώντας με ιδανικό τρόπο τα φιλικά εκείνης της περιόδου, η οποία ωστόσο δεν είχε την επιθυμητή κατάληξη.

Ο Πανθρακικός είχε αποσπάσει ισοπαλία και μάλιστα με σκορ, 1-1. Οι Γάλλοι προηγήθηκαν στο 12ο λεπτό με τον Ν’Γκόι. Ωστόσο, οι ποδοσφαιριστές του Πανθρακικού αντέδρασαν στο 28′ με τον Φιλιπ Αρσένιεβιτς, διαμορφώνοντας το 1-1, σκορ που παρέμεινε ως το τέλος του παιχνιδιού, χαρίζοντας μια ισοπαλία γοήτρου απέναντι σε μια ομάδα που διεκδικεί κάθε χρόνο το Champions League.

O Πανθρακικός είχε αγωνιστεί σε εκείνο το παιχνίδι με την εξής σύνθεση: Ρόκα, Βελάσκο (55’ Αργυρίου), Τζόκιτς, Κλεμάν, Τροϊζε (80’ Μπαχαρίδης), Φαγιάρδο (75’ Καζάκης), Αρσενίεβιτς (75’ Κωνσταντινίδης), Μαρσελάο (80’ Σακελλαρίου), Καπετάνος (55’ Στόϊκος), Ντιαλό (55’ Μπουβάλ), Οράκ (75’ Κανωτίδης)