Προς αναβολή ή ματαίωση το φιλικό της Τρίτης ανάμεσα στην Ξάνθη και την Χάποελ

Δεν θα διεξαχθεί όπως όλα δείχνουν η φιλική αναμέτρηση ανάμεσα στην Ξάνθη και την ισραηλινή Χαποέλ Χαντέρα, που είχε προγραμματιστεί για το απόγευμα της Τρίτης και θα αποτελούσε την πρώτη φιλική αναμέτρηση της ομάδας της Θράκης στο Πράβετς.

Συμφωνα με πληροφορίες, οι ισραηλινοί είναι αυτοί που ζήτησαν να μην διεξαχθεί το παιχνίδι αφήνοντας μικρό ένα ενδεχόμενο να μεταφερθεί 24 ώρες αργότερα, καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.

Η εξέλιξη δημιουργεί προβληματισμό στους ανθρώπους της Ξάνθης, καθώς το πρόγραμμα των φιλικών που έχουν προγραμματίσει στο Πράβετς είναι συγκεκριμένο και αρκετά σφιχτό (τέσσερα σε σύνολο δέκα ημερών περίπου).

Πλέον αναζητείται άλλος αντίπαλος, μάλλον για την Τετάρτη και με εκ νέου αντίπαλο από το Ισραήλ, ως πιθανότερο ενδεχόμενο ώστε να μην χαθεί η ευκαιρία για ένα παιχνίδι στο οποίο ο Κίκο Ραμίρεθ θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τακτικές και σχήματα με τους παίκτες του.

Κατά τα άλλα, διπλή προπόνηση περιλάμβανε το πρόγραμμα της Ξάνθης κατά τη διάρκεια της 2ης μέρας παραμονής της στη Βουλγαρία. Ο Κίκο Ραμίρεθ και οι συνεργάτες του έδωσαν τις οδηγίες τους στις ασκήσεις αντοχής με αγωνιστικά παιχνίδια και στατικές φάσεις κατά τη διάρκεια της πρωινής προπόνησης.

Το απόγευμα το βάρος έπεσε σε τομείς της τακτικής ενώ προβλήθηκε βίντεο με φάσεις από το φιλικό με την ομάδα Νέων, με την τεχνική ηγεσία να κάνει τις επισημάνσεις της στους ποδοσφαιριστές. Σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων μπήκε και ο Φάμπιο Στάρτζεον.