Πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος και απόφοιτος της Νομικής Κομοτηνής Βαγγέλης Καραγεώργος

Απόφοιτος της Νομικής του ΔΠΘ, συντάκτης της ΕφΣυν και του ρ/σ «Στο Κόκκινο».

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 53 χρόνων ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Καραγεώργος, αρχισυντάκτης του τμήματος σύνταξης ύλης της Εφημερίδας των Συντακτών και παραγωγός στο Κόκκινο 105,5. Γεννημένος το 1966, μεγαλωμένος στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, πρωτοστάτησε στους φοιτητικούς και κοινωνικούς αγώνες της δεκαετίας του ’80 και του ’90 μέσα από τις γραμμές οργανώσεων της Επαναστατικής Αριστεράς, ενώ διετέλεσε και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Εργάστηκε στον 105,5 Στο Κόκκινο από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του το 2006, παρουσιάζοντας σειρά επιτυχημένων εκπομπών και αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμα του, ενώ θήτευσε για χρόνια στον Τύπο μέσω της Εφημερίδας των Συντακτών και της Ελευθεροτυπίας.

Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του δημοσιογράφου Βαγγέλη Καραγεώργου, ο οποίος απεβίωσε σήμερα το πρωί, σε ηλικία 53 ετών.

Ο Βαγγέλης Καραγεώργος γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα και φοίτησε στο Νομικό Τμήμα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και στο Θεολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την επαγγελματική του σταδιοδρομία άρχισε το 1988, ως συνεργάτης του περιοδικού «Σύγχρονη Διαφήμιση». Το 1993 άρχισε να εργάζεται στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» ως συντάκτης ύλης, έχοντας την επιμέλεια των σελίδων με διεθνή, πολιτικά και θέματα Media. Παράλληλα, αρθρογραφούσε στις εφημερίδες «Ελευθεροτυπία», «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», «Εργατική Αλληλεγγύη» και στα περιοδικά «Δίφωνο», «Σοσιαλισμός» και «Η Μαμή».

Μετά το κλείσιμο της «Ελευθεροτυπίας» μετείχε ως συνεταιριστής στην «Εφημερίδα των Συντακτών», όπου εργαζόταν ως αρχισυντάκτης των συντακτών ύλης και ως αρθρογράφος. Διατηρούσε, επίσης, καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή στον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο 105,5», όπου εργαζόταν από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του, το 2006.

Ο Βαγγέλης Καραγεώργος ήταν ένας μαχητικός δημοσιογράφος, ευαισθητοποιημένος, με πολύπλευρη προσωπικότητα και πολλά ενδιαφέροντα, ο οποίος ανέπτυξε πλούσια κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα. Ο πρόωρος και απροσδόκητος θάνατός του γεμίζει με θλίψη τη δημοσιογραφική οικογένεια και αφήνει μεγάλο κενό σε όσους τον γνώριζαν και συνεργάζονταν μαζί του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται βαθύτατα την οικογένεια και τους οικείους του και αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο.

Τα στοιχεία της κηδείας του Βαγγέλη Καραγεώργου θα γίνουν γνωστά με νεότερη ανακοίνωση.

Ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ 

«Με θλίψη πληροφορηθήκαμε σήμερα τον πρόωρο χαμό του αγαπημένου μας συντρόφου Βαγγέλη Καραγεώργου. Ο Βαγγέλης Καραγεώργος ήταν αρχισυντάκτης και συνεταιριστής στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ενώ εργαζόταν ως δημοσιογράφος και στον ραδιοφωνικό σταθμό «105,5 Στο Κόκκινο» από την πρώτη μέρα λειτουργίας του. Από τα νιάτα του στρατεύθηκε στην Αριστερά και διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Αποχαιρετούμε με οδύνη τον σύντροφο Βαγγέλη και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους του», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: http://www.paratiritis-news.gr