Αποκρουστική εικόνα με σκουπίδια σε «τουριστική» πόλη της Θράκης στην… καρδιά του καλοκαιριού!!!

Αυτή την αποκρουστική, απαράδεκτη εικόνα εμφανίζει η Αλεξανδρούπολη στην… καρδιά του καλοκαιριού και της τουριστικής περιόδου και μάλιστα στο πιο εμφατικό σημείο της, στην παραλιακή, όπου μάλιστα έγινε η πολυδιαφημισμένη ανάπλαση από την απερχόμενη δημοτική αρχή του Βαγγέλη Λαμπάκη.

Όπως λένε και οι Κινέζοι, μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις. Μπορεί βέβαια ακόμα στην περιοχή μας οι Κινέζοι ως τουρίστες να μην έχουν εμφανιστεί, αλλά έρχονται επισκέπτες από άλλες χώρες και φυσικά από άλλα μέρη της Ελλάδας και όταν επισκέπτονται την παραλιακή για φαγητό στα καταστήματα που βρίσκονται εκεί, αντικρίζουν αυτό το απαράδεκτο θέαμα. Ελάχιστοι κάδοι και οι σακούλες με τα σκουπίδια, που φυσικά δεν χωράνε, πεταμένες έξω από αυτούς. Μερικές μάλιστα ανοιγμένες και λόγω καλοκαιριού η μπόχα και η δυσωδία έντονη λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών.

Τα σημεία που βλέπετε στις φωτογραφίες Δίπλα στο κατάστημα “Λούκουλος”, που συγκεντρώνει πολύ κόσμο, στο γήπεδο “Φώτης Κοσμάς” και απέναντι από το δημοτικό αναψυκτήριο “Αργώ”. Σε σημεία δηλαδή που έγινε άρον-άρον η περιβόητη ανάπλαση προεκλογικά και με ένα σωρό προβλήματα να έχουν δημιουργηθεί. Εκεί όπου συχνά ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Κουκουράβας ανεβάζει φωτογραφίες με το γκαζόν, τα παγκάκια και το κιόσκι για τα μαγαζιά, στο οποίο όμως όποιος καθίσει θα βλέπει απέναντι τους ελάχιστους κάδους και τα σκουπίδια πεταμένα. Κι αυτό βέβαια είναι αρμοδιότητα του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Πρασίνου Χρήστου Ζιώγα, ο οποίος επίσης έχει πολύ σοβαρές ευθύνες για την απαράδεκτη “εικόνα”.

Την μεγαλύτερη ευθύνη φέρει βέβαια ο απερχόμενος δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης που είναι και ο επικεφαλής. Στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, βλέπετε επίσης τους υμιυπόγειους κάδους δίπλα στους ελάχιστους συμβατικούς, οι οποίοι όμως δεν χρησιμοποιούνται ακόμα, αν και τοποθετήθηκαν από τις αρχές του περασμένου Μαρτίου. Συμπληρώνονται δηλαδή 5 μήνες από τότε, ο κ.Λαμπάκης επιδόθηκε στα γνωστά τηλεοπτικά του σόου μπροστά στις κάμερες των τοπικών καναλιών και σάιτ μια και πλησίαζε η προεκλογική περίοδος, αλλά οι κάδοι δεν έχουν λειτουργήσει ακόμα για να… αποσυμφορήσουν ενδεχομένως την κατάσταση. Οπότε προκύπτουν μια σειρά ερωτημάτων:

  1. Γιατί ακόμα δεν άρχισε η λειτουργία τους μετά από 5 μήνες;
  2. Κατάλαβαν πως δεν θα είναι… λειτουργικοί, αφού το άδειασμα τους από το ειδικό γερανοφόρο όχημα που τώρα βρίσκεται στις Φέρες θα είναι… προβληματική, επειδή δεν θα χωράει να περνάει σε όλους τους δρόμους όπου έχουν τοποθετηθεί;
  3. Υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα λόγω κατασκευής ή τοποθέτησης τους και δεν αρχίζει η λειτουργία;
  4. Θα διαπιστωθεί πως δεν είναι λειτουργικοί και θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα απ’ όσα θα λύσουν;

Το κυριότερο, γιατί η Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Πρασίνου δεν δίνει τώρα λύση, τοποθετώντας επιπλέον συμβατικούς κάδους στα σημεία που υπάρχουν πολλά σκουπίδια και υπάρχει αυτή η απαράδεκτη εικόνα και κατάσταση; Θα ασχοληθούν λίγο οι απερχόμενοι της δημοτικής αρχής Λαμπάκη με τα σημαντικά θέματα ή τους ενδιαφέρει μόνο η ένσταση που έγινε για να κερδίσουν στα χαρτιά την παραμονή τους στον δήμο Αλεξανδρούπολης, αν και οι πολίτες τους αποδοκίμασαν έντονα στέλνοντας τους στον… ρόλο της αντιπολίτευσης;

Πηγή: https://www.evros-news.gr