Αντίστροφη μέτρηση για την φετινή 11η NOA Regatta στο Θρακικό Πέλαγος

Από τις 24 ως τις 28 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί φέτος η 11η διοργάνωση της Regatta, ενός επιτυχημένου θεσμού που φέρει την υπογραφή του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης.

Και φέτος αναμένεται να συμμετέχουν αθλητές από διάφορες χώρες, ενώ το γεγονός αναμένεται να προσελκύσει διεθνές ενδιαφέρον και να αποτελέσει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για προβολή της περιοχής μας.

Ο Ναυταθλητικος Όµιλος Αλεξανδρούπολης (Ν.Ο.Α), ιδρύθηκε το 1964 από το µεράκι µιας οµάδας ατόµων που λάτρευαν τις θαλάσσιες δραστηριότητες. και ένοιωθαν την υποχρέωση να µεταδώσουν την αγάπη τους για τον ναυταθλητισµό και τα αθλητικά ιδεώδη στους νεώτερους.

Με έδρα πάντοτε το λιµάνι της πόλης και ως πρώτο άθληµα την ιστιοπλοΐα ξεκινούν τις δραστηριότητεςτους στο υγρό στίβο. Ένας µακρόχρονος και δύσκολος αγώνας ξεκίνησε. Διοργανώθηκαν ναυτικοί αγώνες, επιδείξεις, θαλάσσιες εορτές και εκδροµές, διαλέξεις, εκπαιδεύσεις, κ.α. Παράλληλα αποκτήθηκαν ιδιόκτητα σκάφη, κατασκευάσθηκαν νεώσοικοι.

Εν τω µεταξύ τα ιδρυτικά µέλη του ΝΟΑ έπρεπε να δραστηριοποιηθούν προκειµένου να εγγραφούν, στον υπό δηµιουργία Όµιλο, όσο το δυνατόν περισσότερα άτοµα ώστε να ανδρωθεί και να έχει οικονοµική αυτοτέλεια. Στόχος ήταν να αναπτυχθεί ο όµιλος και να γίνει όπως ακριβώς ονειρεύτηκαν οι δηµιουργοί του στοχεύοντας στην ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας που είναι ένα δύσκολο και δαπανηρό άθληµα.

Από τότε και ως σήµερα ο Ναυταθλητικος Όµιλος Αλεξανδρούπολης αγωνίζεται να προσελκύσει όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά στο χώρο του αθλητισµού και µε την ενεργή συμμετοχή του σε Πανελλαδικούς, Ευρωπαϊκούς, Βαλκανικούς, Παγκόσµιους Αγώνες. Μέχρι σήµερα δε έχει περήφανα αναδείξει αθλητές και αθλήτριες µε σηµαντικές διακρίσεις.

Στις εγκαταστάσεις του Οµίλου, συνεχίζεται η εξαίρετη παράδοση της σωστής εξειδικευµένης εκπαίδευσης όχι µόνο στο άθληµατης ιστιοπλοΐας αλλά και στη κολύµβηση, υδατοσφαίριση υποβρύχια δραστηριότητα, µετατρέποντας τις δυνατότητες του κάθε νέου σε ικανότητες.

Με εγγεγραµµένους πάνω από 450 αθλητές και αθλήτριες σε όλα τα τµήµατα του και 300 µέλη, έχει επεκτείνει εδώ και πολλά χρόνια τις αθλητικές του δραστηριότητες στις περισσότερες ολυµπιακές κατηγορίες.

Με τη διοργάνωση της Regatta, ενός Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα, ο ΝΟΑ  προσφέρει ιδανικές συνθήκες άθλησης σε κάθε νέο ή νέα, ενώ παράλληλα προβάλει την περιοχή διεθνώς. Στόχος της δράσης είναι η εξοικείωση των κατοίκων της περιοχής με την θάλασσα και την ιστιοπλοΐα και η διεθνής προβολή της περιοχής μας

Ο φετινός προϋπολογισμός της Regatta ανέρχεται σε 39.700 ευρώ, ενώ όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η Γνώμη, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ θα συμβάλλει με το ποσό των 4.000 ευρώ ως συνδιοργανωτής, καλύπτοντας το κόστος της φιλοξενίας της επιτροπής του αγώνα και των διεθνών κριτών. Υπενθυμίζεται ότι επιπλέον 10.000 ευρώ θα διαθέσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης.