Volley League: Ο Ανέστης Γαννακόπουλος μιλά για τον ΟΦΗ, τον Ζλατιλίδη και την επικείμενη συνεργασία τους

Σε μια εκτεταμένη συνέντευξη ο Ανέστης Γιαννακόπουλος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αποτελεί ομοσπονδιακό προπονητή στις κορασίδες και τις παγκορασίδες, μίλησε για τον Εβρίτη αγαπημένο φίλο του αλλά και συνεργάτη του στην τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ Δημήτρη Ζλατιλίδη.

Οι δύο τους φέτος θα συνεργαστούν στον ΟΦΗ για την καλύτερη δυνατή παρουσία της κρητικής ομάδας στα σαλόνια της Volley League, με τον Ζλατιλίδη ως πρώτο προπονητή και τον Γιαννακόπουλο σαν βοηθό του.

Ο Γιαννακόπουλος μίλησε στην ιστοσελίδα του Ερασιτέχνη ΟΦΗ για την άνοδο της ομάδας και τι θα περιμένουμε να δούμε από τους Κρητικούς φέτος καθώς έχουν μπεί και δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι με τις μεταγραφές του διεθνή Κολομβιανού Καράμπαλι, του Θρακιώτη λίμπερο Δημήτρη Γκαρά, του Γιάννη Ρουμελιωτάκη και του διεθνή Ουκρανού πασαδόρου Στοροζίλοφ.

Ο Ανέστης Γιαννακόπουλος δήλωσε για την άνοδο του ΟΦΗ: «Ηταν καιρός η Κρήτη, να εκπροσωπηθεί στην μεγάλη κατηγορία. Ο ΟΦΗ έχει όλες τα προυποθέσεις να αποτελέσει μια σταθερή δύναμη της κατηγορίας».

Αναφορικά με την γνωριμία του με τον Δημήτρη Ζλατιλίδη και την πρόταση του ΟΦΗ, επισήμανε: «Τον είχα παίκτη στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Τα προηγούμενα χρόνια ως εξωτερικός συνεργάτης μου ζήτησε βοήθεια και έκανα το καλύτερο δυνατό. Όπως στα πρόσφατα μπαράζ ανόδου. Είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος και προπονητής. Θα έχουμε καλή συνεργασία. Μου πρότεινε να βοηθήσω φέτος, πιο συστηματικά την προσπάθεια και το δέχθηκα. Συζήτησα με τον πρόεδρο, τον Γιάννη Δανδάλη και συμφωνήσαμε. Ο πρόεδρος, είναι ένας άνθρωπος που ξέρει βόλει. Παρακολουθεί στενά το άθλημα. Εχει άποψη και ιδέες»

Για την πρώτη χρονιά του ΟΦΗ στην Volley League είπε: «Για πρώτη χρονιά, πιστεύω ότι πρέπει να εδραιωθεί και να σταθεροποιηθεί στην Α’ κατηγορία και να βάλει τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια. Φτιάχνουμε μια καλή ομάδα. Η συνεργασία όλων ,έχει φέρει ότι καλύτερο. Και από την πλευρά του Ελληνικού δυναμικού, αλλά και από την επιλογή ξένων παικτών. Πιστεύω θα κάνει μια πολύ καλή χρονιά. Με ποιότητα και θέαμα. Ο κόσμος του ΟΦΗ θα χαίρεται για την ομάδα που θα βλέπει».

Για τον ΟΦΗ, τη δυναμική του και το ρόλο που μπορεί να παίξει στην Volley League, ο Γιαννακόπουλος σχολίασε: «Το όνομα ΟΦΗ σημαίνει πολλά. Είναι μεγάλο όνομα και το ξέρει όλη η Ελλάδα. Τώρα και ο κόσμος του βόλει θα μάθει τι εστί ΟΦΗ. Εύχομαι ο ΟΦΗ, να έχει παρουσία πολλών ετών στην Α1 κατηγορία. Με σκληρή δουλειά μπορούμε να το πετύχουμε αυτό».

Ο Ανέστης Γιαννακόπουλος, γεννήθηκε στις 16/8/1966 στην Αλεξανδρούπολη. Είναι διδάκτωρ και καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Ως αθλητής βόλει, αγωνίστηκε στην θέση του πασαδόρου και έκανε αξιόλογη καριέρα σε Εθνικό Αλεξανδρούπολης και Παμβοχαικό, ενώ υπήρξε και μέλος της Εθνικής Ομάδας, αλλά και Βαλκανιονίκης με την Εθνική Εφήβων. Ως προπονητής έχει εργαστεί σε Εθνικό Αλεξανδρούπολης, ΓΕ Αλεξανδρούπολης, Νίκη Αλεξανδρούπολης και ΑΕ Κομοτηνής, ενώ σήμερα είναι ομοσπονδιακός τεχνικός στην Εθνική Ομάδα Κορασίδων και Παγκορασίδων και γενικότερα έχει ρόλο σε όλο το οικοδόμημα της Εθνικής Ομάδας Γυναικών.