Super League: 25χρονος Πορτογάλος διεθνής το νέο αστέρι της Ξάνθης στην μεσοεπιθετική γραμμή

Κοντά στην υλοποίηση μιας σπουδαίας μεταγραφής βρίσκεται η Ξάνθη με τον Φάμπιο Στούργκεον να είναι ο εκλεκτός της θρακικής ομάδας για την ενίσχυση της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Ο διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας ποδοσφαιριστής που το προηγούμενο καλοκαίρι είχε αποκτηθεί από την Φεϊρένσε έναντι του ποσού του ενός εκατομμυρίου ευρώ, θα αποτελέσει το νέο μεταγραφικό χτύπημα της Ξάνθης σύμφωνα με ρεπορτάζ που κυκλοφόρησε μέσα σε μια ώρα σε όλα τα αθηναϊκά αθλητικά μέσα ενημέρωσης (sport24, gazzetta, sdna).

Με γεμάτες σεζόν (πέρυσι μέτρησε συνολικά 33 συμμετοχές, τρεις ασίστ και τρία γκολ) αποτελεί ένα εξτρέμ που παίζει και στα δύο «φτερά», θα δώσει ταχύτητα και σε συνδυασμό με την ικανότητα του στην τελική προσπάθεια έρχεται για να κάνει την διαφορά σε μια θέση που τα προηγούμενα χρόνια ο ΑΟΞ «πονούσε» αρετά.

Ο Στούργεον έκανε μεγάλη η καριέρα στην Μπελενένσες με 124 συμμετοχές, 13 ασίστ και εννέα τέρματα. Ακολούθησε η Γκιμαράες με 39 συμμετοχές και τρεις ασίστ ενώ φέτος αγωνίστηκε στην Φεϊρένσε. Επίσης ο 24χρονος έχει συμμετοχές σε όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας (K20 και Κ21). 

Η μεταγραφή του 25χρονου θεωρείται τελειωμένη και μόλις περάσει τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις θα υπογράψει συμβόλαιο, θα ανακοινωθεί και την Κυριακή θα αναχωρήσει με την υπόλοιπη αποστολή για την Βουλγαρία όπου και θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας.