Κόπηκαν τα δύο Θρακιωτάκια από την αποστολή της Εθνικής Παίδων στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας

Η Εθνική Παίδων ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 στο Βελβεντό Κοζάνης και επέστρεψε από την Τετάρτη στην Αθήνα.

Οι προπονήσεις συνεχίζονται στο ΟΑΚΑ και το Σάββατο 20 Ιουλίου η αποστολή θα αναχωρήσει με προορισμό το Μπακού, όπου θα πάρει μέρος στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας (21-27/7).

Στην Α’ Φάση η ελληνική ομάδα υπό τις οδηγίες του κόουτς Κώστα Παπαδόπουλου θα αντιμετωπίσει τη Λιθουανία (22/7), την Ισπανία (23/7) και την Τουρκία (24/7).

Ενώ ωστόσο στην λίστα των παικτών που είχαν κληθεί για προετοιμασία στο Βελβεντό Κοζάνης ήταν και δύο Θρακιωτάκια, ο ύψους 1.96 Γιάννης Ευσταθιάδης του Αρίωνα Ξάνθης και ο ύψους 2.08 Γιώργος Καλτσος του ΓΑΣ Κομοτηνή (αμφότεροι γεννημένοι το 2003), δεν περιλαμβάνονται στην αποστολή που ανακοίνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης δεν έχει γίνει λόγος για παίκτες που ενδεχομένως κόπηκαν στην πορεία από την αποστολή, ωστόσο τα ονόματα των δύο Θρακιωτών δεν περιλαμβάνονται στην επισημη ανακοίνωση της ΕΟΕ για την αποστολή που αναχωρεί τα ξημερώματα του Σαββάτου για το Μπακού ενώ αντίθετα περιλαμβάνονται τα ονόματα των περισσοτέρων συμπαικτών τους.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Παίδων έχει ως βασικό στόχο (και για αυτόν έκανε κατά βάση προετοιμασία) το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 που θα διεξαχθεί στο Ούντινε της Ιταλίας από τις 9 ως τις 17 Αυγούστου. Μένει να διευκρινιστεί αν θα λάβουν τουλάχιστον μέρος σε αυτό τα δυο παιδιά από την Θράκη.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΜΠΑΚΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΛΗΘΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ