Super League: Με αυτογκόλ η επιστροφή Γούτα στο ονειρικό για αυτόν Χαριλάου

Ο Δημήτρης Γούτας χάρη στο δικό του τέρμα πριν πέντε χρόνια στο Κλεάνθης Βικελίδης, στο μπαράζ με τον Ολυμπιακό Βόλου, είχε γλιτώσει την Ξάνθη από τα χειρότερα. Ουσιαστικά την είχε κρατήσει στην Α’ Εθνική.

Πέντε χρόνια μετά επέστρεψε σε αυτό το γήπεδο, για την φιλική αναμέτρηση των δύο Ευρωπαίων μας, του Ατρομήτου, στον οποίο πρόσφατα πήρε μεταγραφή, και του Άρη με τον οποίο φλέρταρε έντονα, αλλά το φλερτ ποτέ δεν κατέληξε σε γαμο. Ωστόσο η επιστροφή του Γουτα στο Βικελίδης δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή.

Με ένα δικό του αυτογκολ άνοιξε το σκορ ο Αρης στο 25ο λεπτό της αναμέτρησης. Τότε ο πρώην του Πανθρακικού Νικολά Ντιγκινί έκανε μια έξοχη σέντρα από τα αριστερά και βρήκε τον Γούτα που άθελά του σημάδεψε το αριστερό παραθυράκι του Μέγιερι για το 1-0.

Στον αγώνα ήταν ξεκάθαρο ότι οι δύο προπονητές είχαν ξεκάθαρο σκοπό να δώσουν αγωνιστικά λεπτά συμμετοχής στους ποδοσφαιριστές ενόψει των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων που έχουν την άλλη Πέμπτη.

Ο κορυφαίος του Αρη στο παιχνίδι Γιάννης Φετφατζίδης σε μία από τις πολλές προσπάθειες που έκανε να διασπάσει την άμυνα του Ατρομήτου, ανατράπηκε από τον Κυβρακίδη στο 66′. Ο ίδιος ήταν που πήρε την μπάλα να το εκτελέσει, όμως έπειτα από διαβουλεύσεις την άφησε στον Ιντέγε με τον Νιγηριανό να ανοίγει λογαριασμό με την κιτρινόμαυρη φανέλα για το 2-0. 

Στο 70′ ο Ατρόμητος μείωσε σε 2-1 με τον Μανούσο στην πρώτη ουσιαστικά φάση του στο παιχνίδι με τον Ελληνα επιθετικο να κρεμάει τον Κουέστα που δεν είχε… απάντηση. Περίπου 10.000 οπαδοί του Άρη βρέθηκαν στο «Κλεάνθης Βικελίδης για να χειροκροτούν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους, με την οποία διακρίθηκε ιδιαίτερα ο Ντιγκινι (επαιξε και στην κορυφή της επίθεσης το τελευταίο 20λεπτο).