Ο Θρακιώτης εκδότης της «Match Money» που διακρίνεται στον χώρο του ειδικού αθλητικού Τύπου

Ο Βαγγέλης Μπαλίκος είναι επιτυχημένος δημοσιογράφος και εκδότης που δραστηριοποιείται στο χώρου του ειδικού αθλητικού τύπου με την έκδοση της στοιχηματικής εφημερίδας MATCH MONEY.

Λίγοι ξέρουν ωστόσο ότι έλκει την καταγωγη του από την Θράκη. Τον θυμήθηκε πρόσφατα στην ηλεκτρονική του έκδοση το περιοδικό Βορέας, με αφορμή την συμπλήρωση 10 ετών από παλιότερο αφιέρωμα στο πρόσωπό του.

«Γεννήθηκε στη Νέα Βύσσα και μέχρι τα 16 του χρόνια ήταν στη Νέα Ορεστιάδα απ΄όπου έχει τις καλύτερες αναμνήσεις και φιλίες από τα μαθητικά και γυμνασιακά του χρόνια. Παρακολουθεί και ενδιαφέρεται για όσα συμβαίνουν στον Έβρο και τη Θράκη και δίνει το παρών του στις δραστηριότητες των Θρακών στην Αθήνα και μάλιστα στην Καλλιθέα όπου είναι και η δική του επαγγελματική έδρα».

«Αυτά έγραφε ο Γ.Θρακιώτης στον “Βορέα”(τεύχος 48) τον Ιούνιο 2009, πριν δέκα χρόνια για τον Βαγγέλη Μπαλίκο, μια ακόμη περίπτωση συμπατριώτη μας που δραστηριοποιείται με επιτυχία στο δύσκολο και ανταγωνιστικό χώρο των ΜΜΕ!», σχολιάζει στην τωρινή του ανάρτηση ο Βορέας.

Και είναι αλήθεια ότι όποιοι αναζητήσουν τι γράφει σήμερα στο προφίλ του ο Μπαλίκος, δεν θα αντιληφθούν να έχουν αλλάξει πολλά σε σχέση με δέκα χρόνια πριν. Στα τελευταία του ποσταρίσματα είναι τα πρωτοσέλιδα της Match Money (που αυτήν την περίοδο ασχολείται με Copa America και Copa Africa) αλλά και ένα για τη Νέα Βύσσα και τα σκόρδα της, καθώς ποτέ δεν ξεχνά την καταγωγή του.

«Μιά φωτογραφία, πολλές λέξεις.
ΝΕΑ ΒΥΣΣΑ… Η κορυφαία στην
παραγωγή σκόρδου.
– Το «κλικ», απλά υπέροχο !..», έγραψε ο Βαγγέλης Μπαλίκος…