ΕΠΣ Θράκης: Προς Σάββατο η Α’ Κατηγορία και Κυριακή η Β’ με όσο πιο λίγες εμβόλιμες αγωνιστικές

Χωρίς αλλαγή στις ημέρες διεξαγωγής φαίνεται ότι θα κυλήσουν τη νέα σεζόν τα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Θράκης, μετά και τις απαραίτητες διευκρινίσεις που έχουν δοθεί από την διοίκηση της Ένωσης και τις συζητήσεις των σωματείων.

Αν και υπήρχε ισχυρή τάση για να μεταφερθούν οι αγώνες της Α’ Κατηγορίας την Κυριακή, τελικά επικράτησε η λογική να διατηρηθεί η παράδοση των τελευταίων πολλών ετών. Σε αυτό συνετέλεσε και το γεγονός της παρουσίας ομάδας της Ροδόπης στη Γ’ Εθνική που σταθερά διεξάγεται Κυριακή, κυρίως όμως της έλλειψης διαιτητών που ειδικά τις Κυριακές θα έχουν αρκετοί παιχνίδια για τα εθνικά πρωταθλήματα.

Σε ειδικές περιπτώσεις δεν αποκλείεται να ορίζονται κάποια μεμονωμένα παιχνίδια Κυριακές, εφόσον υπάρχει σχετικό αίτημα από τα αγωνιζόμενα σωματεία και δυνατότητα αυτό να συμβεί με βάση τις διαιτητικές ανάγκες αλλά και το αν η ομάδα της Ροδόπης θα αγωνίζεται εντός ή εκτός έδρας στην Γ’ Εθνική. Μέχρι νεωτέρας λοιπόν, η Α’ Κατηγορία παραμένει Σάββατο και η Β’ Κατηγορία Κυριακή.

Επιπλέον έχει εκφραστεί πρόθεση να μειωθούν όσο το δυνατόν ή ακόμα και να εξαλειφθούν οι εμβόλιμες αγωνιστικές, που ορίζονταν σε εργάσιμες μέρες, συνήθως Τετάρτες. Κάτι στο οποίο όλες οι πλευρές.