Volley League: Πήραν άδεια οι τέσσερις, δεν κατέθεσε φάκελο ο Εθνικός και άλλοι τέσσερις

Παράταση μιας εβδομάδας ζήτησε και έλαβε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης για να καταθέσει – αν καταθέσει – φάκελο στην Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΣΑΠ.

Από τις 9 ομάδες που ήταν υποχρεωμένες να καταθέσουν φακέλους (εξαιρούνται οι δύο νεοφώτιστες ΟΦΗ και Ελπίδα) μόλις οι τέσσερις το έκαναν αυτήν την Τρίτη (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Παμβοχαϊκός) και πήραν το πράσινο φως για τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα.

Και εαν για τους τρεις ήταν κάτι αναμενόμενο καθώς είναι ισχυρά σωματεία με ισχυρούς παράγοντες από πίσω, που έχουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια, για τον Παμβοχαϊκό πρέπει να γίνει ειδική μνεία που θα έρπεπε να αποτελεί παράδειγμα και για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Η διοίκηση της ομάδας του Βραχατίου χωρίς μεγαλοστομίες κατάφερε μέσα στην τελευταία τριετία να καλύψει τη μαύρη τρύπα του παρελθόντος φτάνοντας στο σημείο να παίρνει άδεια με την πρώτη συνεδρίαση και δείχνει ότι αν υπάρχει σχέδιο και το ακολουθείς, μπορείς να πετύχεις κάποια πράγματα.

Η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ τονίζει:

Συνήλθε σε πρώτη συνεδρίαση την Τρίτη η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΣΑΠ συγκροτούμενη από τον εκπρόσωπο και νομικό συμβουλο της ΕΣΑΠ Χρήστο Ηλιάδη (Πρόεδρο Επιτροπής) και τα μέλη Λευτέρη Κογκαλίδη (Αντιπρόεδρο ΔΣ –Εκπρόσωπο ΕΟΠΕ) και Ηλία Λάππα (Ταμία ΔΣ-Εκπρόσωπο ΠΑΣΑΠ).

Στη διαδικασία παρέστη και ο νομικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΑΠ Δημήτρης Πρεβενιός.

Κατόπιν εξέτασης των φακέλων που υποβλήθηκαν στην Επιτροπή Αδειοδότησης αποφασίστηκαν τα εξής:

Αδειοδοτούνται για το νέο πρωτάθλημα της Volley League 2019-2020 τα TAA:
·         Oλυμπιακός ΣΦΠ
·         ΠΑΟΚ
·         Παναθηναϊκός ΑΟ
·         ΓΑΣ Παμβοχαϊκός

Κατόπιν αιτημάτων τεσσάρων σωματείων: Ηρακλής Πετοσφαίρισης 2015, ΑΟ Φοίνικας Σύρου, ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολη και ΑΟΠ Κηφισιά, η διαδικασία ελέγχου για την αδειοδότηση όλων των υπολοίπων ΤΑΑ, αναβλήθηκε και θα συνεχιστεί την Τρίτη 23 Ιουλίου και ώρα 14.30 στα γραφεία της  ΕΣΑΠ.

Οπως γίνεται αντιληπτό και από την διατύπωση της ανακοίνωσης της ΕΣΑΠ, η ΑΕΚ δεν συμμετείχε στη διαδικασία ούτε έστειλε αίτημα αναβολής. Από την πλευρά του, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης ζήτησε παράταση μαζί με τις άλλες τρεις ομάδες, με την Χρύσα Λιυπασάκη να τρέχει να καλύψει τρύπες και να προσπαθεί να βρει έσχατες λύσεις.

Αναφορικά με τις άλλες ομάδες, η Κηφισιά λέγεται ότι τακτοποιεί τις τελευταίες εκρεμότητές της, ο Ηρακλής έχει κάποια πολύ παλιά χρέη, η Σύρος δεν έχει διοίκηση αλλά λέγεται ότι με την βοήθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης θα κλείσει ως μεγάλο χορηγό τα Ναυπηγεία λύνοντας το οικονομικό πρόβλημα.

Όσο για την ΑΕΚ; Τραβάει το σκοινί στα άκρα, στην κόντρα με την ΕΣΑΠ. Οπως γίνεται αντιληπτό και από την διατύπωση της ανακοίνωσης της ΕΣΑΠ, η ΑΕΚ δεν συμμετείχε στη διαδικασία ούτε έστειλε αίτημα αναβολής. Μια μεγάλη αλήθεια όμως είναι ότι η Επιτροπή αυτή είναι συμβουλευτική και την τελική απόφαση θα την λάβει παραμονές της έναρξης του πρωταθλήματος η ΕΕΑ.

Το συμπέρασμα είναι ότι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης βρίσκεται ή αν θέλετε, εξακολουθεί να βρίσκεται στην πιο δύσκολη κατάσταση. Και οι πιθανότητες αυτή τη στιγμή δεν είνα με το μέρος του…