Πιο πιθανό να μην δηλώσει συμμετοχή στην Γ’ Εθνική ο Ορέστης Ορεστιάδας

Ανατροπή δεδομένων έχουμε στην υπόθεση του εκπροσώπου του Νομού Έβρου στη Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Ο Ορέστης Ορεστιάδας ως πρωταθλητής της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Έβρου έχει το δικαίωμα να λάβει μέρος στη Γ’ Εθνική και σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του νεου διοικητικού του συμβουλίου, η ομάδα θα κατέβει κανονικά στη διοργάνωση.

Ωστόσο έκτοτε παρατηρήθηκαν προβλήματα, οικονομικής φύσης. Στο σχεδιαζόμενο μπάτζετ λείπουν κάποιοι χρηματοδότες. Κυρίως όμως, το μπάτζετ αυτό δείχνει να ανεβαίνει εκτός των υπολογισμών των ιθυνόντων της ομάδας με βάση τις πρώτες προσεγγίσεις παικτών.

Κλειδί λέγεται ότι υπήρξε το όχι του Ηλία Οτέμπερη, η επιστροφή του οποίου από την Δόξα Θεολόγου Καβάλας υπήρχε εκτίμηση ότι θα λειτουργήσει ως κράχτης και για άλλους παίκτες της περιοχής. Οπως έγινε γνωστό και από μέσα της Καβάλας, δεν υπήρξε συμφωνία στο οικονομικό και μετά από αυτήν την αποτυχία, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση.

Τα «όχι» από παίκτες πρώτης γραμμής λέγεται ότι πλήθυναν και με δεδομένο ότι μια ομάδα της Ορεστιάδας θα έχει δεδομένα και υψηλά λειτουργικά έξοδα για την συμμετοχή στο πρωτάθλημα, καθώς έχει τα περισσότερα και πιο μακρινά ταξίδια, η τάση που διαμορφώνεται είναι να μην δηλωθεί ο σύλλογος στην Γ’ Εθνική αλλά και πάλι στην Α’ ΕΠΣ Έβρου.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με κάποιες τελευταίες ύστατες συναντήσεις. Έτσι και αλλιώς, όπως έχει γράψει το ThrakiSportS, περιθώριο υπάρχει μέχρι τις 5 Αυγούστου για να δηλωθεί η συμμετοχή, μετά την παράταση που δόθηκε από την ΕΠΟ.

Ωστόσο το ζήτημα θα έχει ξεκαθαρισει πιο νωρίς, ενδεχομένως και εντός των επόμενων ωρών, ώστε αν τελικά πράγματι δεν δηλωθεί στη Γ’ Εθνική ο Ορέστης, να έχει χρόνο για να προετοιμαστεί και να καταθέσει φάκελο συμμετοχής (αν αποδεχθεί την πρόταση – πρόκληση) η επόμενη ομάδα στην τελική βαθμολογία της Α’ ΕΠΣ Έβρου, που ήταν η Ένωση Άνθειας Αρίστεινου.