Ουζουνίδης και άλλος ένας πρώην της Ξάνθης στα φαβορί των μπουκ για τον διάδοχο του Αναστασιάδη στον πάγκο της Εθνικής! Ολες οι αποδόσεις…

Επίσημη ανακοίνωση δεν υπήρξε, αλλά είναι επίσημο. Μετά τη συνάντηση που είχαν το πρωί της Δευτέρας ο Βαγγέλης Γραμμένος με τον Άγγελο Αναστασιάδη, αποφασίστηκε το τέλος της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Εκτός από τον Άγγελο Αναστασιάδη, παρελθόν θα αποτελέσουν ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών ομάδων Άγγελος Μπασινάς και ο βοηθος του στον πάγκο της Εθνικής Στέλιος Γιαννακόπουλος.

Μπορεί βέβαια την ίδια ώρα οι άνθρωποι της ΕΠΟ να έχουν «παγώσει» σε απογοητευτικό βαθμό το θέμα του επόμενου προπονητή της Εθνικής Ελλάδος, ωστόσο οι μπουκ δεν έχουν μείνει αμέτοχοι σχετικά με το ποιος θα αντικαταστήσει τον Άγγελο Αναστασιάδη.

Πάμε να δούμε όμως το ποιοι είναι οι υποψήφιοι αντικαταστάτες βάση των στοιχηματικών πλατφορμών, αναφερόμενοι παράλληλα στο ρεπορτάζ της εξειδικευμένης σε θέματα Εθνικής Ομάδας ιστοσελίδας galanolefko σχετικά με το εάν υπάρχουν ρεαλιστικές πιθανότητες για τον έκαστο προπονητή.

Τραϊανός Δέλλας

Νο1 φαβορί είναι ο Τραϊανός Δέλλας που επιστρέφει 1.75 φορές τα λεφτά σας. Πρόκειται για παλαίμαχο Έλληνα διεθνή, ο οποίος έχει συνδυάσει την πορεία του με την Εθνική μας και δηλώνει πως θα ήθελε, δεδομένα, να αναλάβει τον πάγκο της Γαλανόλευκης! Προέρχεται από μια αρκετά επιτυχημένη χρονιά με τον Παναιτωλικό, με τον οποίο ωστόσο δεν θα συνεχίσει την νέα αγωνιστική περίοδο! «Αντλεί» δυνάμεις από παράγοντες της ΕΠΟ που πρόσκεινται στην ΑΕΚ και είναι ελεύθερος, ενώ έχει και αρκετά χαμηλό κασέ, σε σχέση με προπονητές από το εξωτερικό. Έχει κοουτσάρει τρεις ομάδες, ξεκινώντας από την ΑΕΚ για να πάει στον Ατρόμητο πριν φτάσει στον Παναιτωλικό.   Συνολικά έχει κάτσει σε πάγκους για 130 αγώνες μετρώντας 65 νίκες, 28 ισοπαλίες και 37 ήττες, ενώ πρόκειται για θιασώτη του 4-2-3-1, το οποίο έχει ως βάση του για τις ομάδες που αναλαμβάνει! 

Μαρίνος Ουζουνίδης

Δεύτερο φαβορί στην λίστα των μπουκ είναι ένας ακόμη παλαίμαχος διεθνής στόπερ, ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Αν και στο galanolefko λένε ότι «σε αντίθεση με τον Δέλλα ναι μεν έχει μεγαλύτερη προπονητική εμπειρία, ωστόσο δεν έχει συνδέσει τόσο το όνομα του με την Γαλανόλευκη, όσο ο «Κολοσσός»», ωστόσο η αλήθεια είναι ότι έχει γραψει και ο Αλεξανδρουπολίτης μεγάλη ιστορία αλλά απλά συνέπεσε να είναι μια γενιά πριν από αυτήν του 2004, στη γενιά που έχασε από τον Σμάιχελ τη συμμετοχή στην τελική φάση του Μουντιάλ της Γαλλίας.

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα (αν αφαιρέσουμε Καππαδοκία και γενικά τοπικές ομάδες) στο μακρινό 2006 στον ΑΠΟΕΛ, στον οποίο είχε κλείσει την ποδοσφαιρική του καριέρα, όπου έκατσε στον πάγκο για 61 αγώνες (28 νίκες, 13 ισοπαλίες, 10 ήττες), ενώ μέχρι σήμερα το μεγαλύτερο του επίτευγμα είναι η κατάκτηση του κυπριακού πρωταθλήματος το 2007. Θιασώτης του 4-2-3-1 και ο Εβρίτης τεχνικός, όπως και ο Δέλλας, που έχει εμπειρία από συνθήκες πίεσης, αφού κλήθηκε να διαχειριστεί τον πάγκο του Παναθηναϊκού, αλλά και της ΑΕΚ, την οποία και οδήγησε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά μετά το 2006.

«Τα πρώτα του βήματα τα έκανε στο πλάι του Μαντζουράκη, βοηθός του οποίου υπήρξε για 36 ματς, αν και η αλήθεια είναι πως δεν ενθουσιάζεται ιδιαίτερα, αυτή την περίοδο, για τον πάγκο της Εθνικής, προτιμώντας να συνεχίσει να κοουτσάρει σε συλλογικό επίπεδο», επισημαίνει το galanolefko. Βρίσκεται χωρίς ομάδα από τον Φεβρουάριο του 2019 και το κασέ του είναι στα μέτρα της ΕΠΟ. Φόρεσε το εθνόσημο για 50 αγώνες, σημειώνοντας παράλληλα και 4 γκολ.

Μανόλο Χιμένεθ

Το τρίτο φαβορί, βάση των μπουκ, είναι ο Μανόλο Χιμένεθ, άλλος ένας προπονητής που έχει περάσει από τον πάγκο της ΑΕΚ και βρίσκεται αυτή την περίοδο χωρίς ομάδα. Το μεγαλύτερο κοινό που διαθέτει σε σχέση με τους τεχνικούς που αναφέραμε και πιο πάνω είναι πως είναι και αυτός θαυμαστής του 4-2-3-1! Συνολικά έχει περάσει από 6 ομάδες, χωρίς να έχει προπονήσει Εθνική ομάδα και υπάρχουν λίγες πιθανότητες για να αναλάβει τον Γαλανόλευκο πάγκο. Η απόδοση που πληρώνει αγγίζει το 4.50!

Οι ομάδες που έχουν στιγματίσει περισσότερο την καριέρα του είναι η Σεβίλη και η ΑΕΚ, με τις οποίες έχει γράψει 134 και 95 συμμετοχές αντίστοιχα. Σε σχετική ερώτηση που του είχε γίνει πριν το Μουντιάλ της Ρωσίας είχε πει πως: «Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα την εθνική Ελλάδας, αλλά αυτό δεν γίνεται για δύο λόγους. Πρώτον επειδή δεν μετέχει στο Μουντιάλ και δεύτερον επειδή έχει έναν πολύ καλό προπονητή!».

Άγγελος Ποστέκογλου

Νο4 φαβορί είναι ο Έλληνας ομογενής, Άγγελος Ποστέκογλου, ο οποίος είναι και ο μόνος που έχει εμπειρία από Εθνικές Ομάδες και με ιδιαίτερη επιτυχία, αφού έχει συνδυάσει το όνομα του με την Εθνική Αυστραλίας. Κάτι που είναι απολύτως λογικό αφού έχει περάσει τόσο από τις Ελπίδες, όσο και από τους Άνδρες, όπου είχε κάτσει, μάλιστα, για 4 χρόνια και 49 αγώνες. Μαζί της πήγε σε Μουντιάλ και Κόπα Αμέρικα, για να παραιτηθεί πριν το Μουντιάλ 2018, πηγαίνοντας στην Ιαπωνική Γιοκαχόμα Μαρίνος. Υπενθυμίζουμε πως είχε περάσει και από την Ελλάδα για χάρη της Παναχαϊκής. Μια ακόμη διαφορά που έχει με τους άλλους προπονητές είναι πως προτιμάει το 4-3-3, ενώ για όσους τον επιλέξουν στοιχηματικά η απόδοση του είναι στο 11.00

Οι άλλοι υποψήφιοι:

Από κει και πέρα ενδεικτικά αναφέρουμε και τα άλλα ονόματα που υπάρχουν, αν και δεν έχουν ρεαλιστικές πιθανότητες να αναλάβουν σύμφωνα με το galanolefko, όπως είναι ο Τάκης Λεμονής, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς που έχει και θέματα υγείας, αλλά και ο πρώην προπονητής της Ξάνθης Σάκης Τσιώλης που έχει τα κατάλληλα εφόδια για μια τόσο υψηλή θέση.