Super League: Το μέχρι στιγμής ρόστερ και τα «κενά» του νέου ΑΟΞ

Η προετοιμασία της ομάδας έχει αρχίσει και μετράμε αντίστροφα για την αναχώρηση για τη Βουλγαρία όπου θα πραγματοποιηθεί και το βασικό στάδιο της, αλλά υπάρχουν ακόμη κάποια κενά που πρέπει να καλυφθούν στο ρόστερ του «νέου» ΑΟΞ.

Με βάση τον παρακάτω πίνακα φαίνεται πως η Ξάνθη ίσως χρειαστεί την προσθήκη ενός ακόμη ποιοτικού εξτρέμ, αφού σε σχέση με πέρυσι αποχώρησαν δύο ποδοσφαιριστές, εκτός κι αν βασιστεί στον Βασίλη Φασίδη που πέρυσι ενώ έδειξε καλά δείγματα έμεινε εκτός για όλη τη σεζόν λόγω τραυματισμού.

Παράλληλα, με δεδομένο ότι ο Λεάντρο Σόσα είναι νέος παίκτης και για αυτόν αποτελεί την παρθενική του έξοδο από την Λατινική Αμερική, αλλά και το ότι ο δεύτερος αριστερός μπακ που έχει η ομάδα είναι ο Γιάννης Λεωντσάκος που μόλις φέτος υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο, ίσως χρειάζεται ακόμα ένας παίκτης που να μπορεί να παίξει όπως ο Κασάδο που αποχώρησε και στα αριστερά, αλλά και ως στόπερ.

Το κενό βέβαια στα εξτρέμ μπορεί να καλυφθεί και με άλλο τρόπο, ο οποίος είναι να μετατοπιστεί εκεί ο Ζαν Μπαριέντος που έπαιξε πέρυσι αρκετά ματς εκεί, και να αποκτηθεί ένας παίκτης στη θέση των επιτελικών μέσων.

Πρακτικά μιλάμε για προσθήκη δύο με τριών ακόμη ποδοσφαιριστών, ώστε το ρόστερ της Ξάνθης να θεωρείται σε μεγάλο βαθμό ολοκληρωμένο.

Πάμε πρώτα να δούμε αναλυτικά το ρόστερ της Ξάνθης ως έχει αυτή τη στιγμή:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ Βίτορ Σάο Μπέντο, Νίκολα Στεπάνοβιτς,
Κάρλος Αμπάντ, Παναγιώτης Σταθάκης.
ΣΤΟΠΕΡ Χρήστος Λισγάρας, Στέλιος Μαλεζάς,
Τέλης Καρασαλίδης, Δήμος Τενεκές,
Κώστας Θυμιάνης.
ΔΕΞΙΑ
ΜΠΑΚ
Δήμος Μπαξεβανίδης, Μίκαελ Ντίρεσταμ.
ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΜΠΑΚ
Λεάντρο Σόσα, Γιάννης Λεωντσάκος.
ΜΕΣΟΙ Αλεξάνταρ Κοβάσεβιτς, Πάμπλο Ντε Λούκας, Κασά Καμαρά, Σοφιάν Καντά.
ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΙ
ΜΕΣΟΙ
Πέταρ Τζουρίτσκοβιτς, Ζαν Μπαριέντος.
ΕΞΤΡΕΜ Γούλιαμ Ντε Αμορίμ, Λούκας Πολέτο,
Οκάν Σουλεϊμάν, Βασίλης Φασίδης.
ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ Ζόρνταν Φοσέρ, Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης,
Γιάννης Φάκης.