ΕΠΣ Ξάνθης: Αβεβαιότητα για τη συμμετοχή της Βιστωνίδας στο νέο πρωτάθλημα

Μπορεί ακόμα να μην έχει ξεκινήσει η διαδικασία κατάθεσης δηλώσεων συμμετοχής στα νέα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ξάνθης, ωστόσο ήδη ακούγεται ότι δεν είναι βέβαιη η συμμετοχή μιας ιστορικής ομάδας στην Α’ Κατηγορία.

Ο λόγος για τον ΑΟ Βιστωνίδας, οι ιθυνοντες του οποίου φέρονται να μην έχουν ακόμα κατασταλάξει αν θα αγωνιστεί ο σύλλογος τη νέα σεζόν στα μεγάλα σαλόνια Η Βιστωνίδα αποτελεί κοιτίδα για το ποδόσφαιρο της Ξάνθης με πολύ δυνατές ακαδημίες και δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αναστολής λειτουργίας του συλλόγου.

Το ζήτημα έχει να κάνει με την εμφαση που δίνεται στις ακαδημίες και που αφήνει σε δεύτερη μοίρα το αγωνιστικό κομμάτι σε επίπεδο ανδρών. Υπάρχει σκέψη τη νέα σεζόν να υπάρξουν μόνο παιδικά τμήματα με ποδοσφαιριστές ηλικίας μόνο ως 16 ετών και μεγάλος προβληματισμός αν τα παιδιά αυτά θα πρέπει να παίζουν αγώνες σε επίπεδο Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Ξάνθης, πέραν προφανώς της συμμετοχής τους στα αντίστοιχα ηλικιακά αναπτυξιακά πρωταθλήματα.

Η Βιστωνίδα είναι μια σταθερή αξία στο ποδόσφαιρο της Ξάνθης και μια παραδοσιακή ομάδα με συνεχή παρουσία στα τοπικά πρωταθλήματα και παλιότερα και στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής. Είναι άλλωστε η ομάδα από την οποία προέρχεται αλλά και αναδείχθηκε ο νυν πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης και μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ Γιώργος Πανίδης, ο οποιος ωστόσο δείχνει να έχει αποστασιοποιηθεί από τα διοικητικά της από τότε που ανελαβε να τρέξει την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

Ο ΑΟ Βιστωνίδας ξεκάθαρα, εφόσον κατέβει στην Α’ Κατηγορία, δεν θα είναι ομάδα με σκοπό την άνοδο στην Γ’ Εθνική. Σταθερά ο σκοπός του είναι η ανάδειξη νέων ταλέντων και στο πλαίσιο αυτό, μόνο εύκολη δεν είναι η απόφαση αν θα πρέπει να δηλωθεί κανονικά στην Α’ Κατηγορία ή αν ενδεχομένως θα μείνει μόνο με τα παιδικά τμήματα ή αν θα δηλωθεί στην Β’ ή την Γ’ Κατηγορία, που δεν είναι τόσο μεγάλος ο ανταγωνισμός για να αγωνιστούν μικρά παιδιά όπως στην Α’ ΕΠΣ Ξάνθης.

Η τελική απόφαση θα παρθεί στις επόμενες μέρες και σε κάθε περίπτωση η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει με την δήλωση συμμετοχής (ή μη) του ΑΟΒ στο επόμενο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ξάνθης και σε ποια κατηγορία θα γίνει (αν γίνει) αυτή.