Basket League: Αποχωρεί από τον Ιωνικό ο 38χρονος «μετρ των τίτλων» Χρήστος Πετροδημόπουλος

Αλλαζουν τα δεδομένα στον Ιωνικό, ο οποίος αλλάξε σχεδιασμό, και έτσι αποφασίστηκε από κοινού προπονητή, διοίκηση και παίκτες να αποστρατευτεί η παλιά φουρνιά με τον Χρήστο Πετροδημόπουλο να αποχωρεί παρά την προ ημερών ανακοίνωση του προέδρου και φίλου του.

Συγκεκριμένα, ο Βαγγέλης Τσάπας είχε προαναγγείλει μέσω της προσωπικής του σελίδας την συνέχιση της συνεργασίας του Ιωνικού με τους Χρήστο Πετροδημόπουλο, Βαγγέλη Καράμπουλα, Σωτήρη Κατούφα, δηλαδή παίκτες με τους οποίους πορεύεται μαζί για αρκετά χρόνια, έχοντας συνεργασία από τον Φάρο Κερατσινίου και μεταφέροντας την και στη Νίκαια, όπου μαζί κέρδισαν δυο ανόδους από την Β’ Εθνική ως και την Basket League.

Πάμε για την 6η χρόνια παρέα με τον Γίγαντα …….” έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Βαγγέλης Τσάπας, ισχυρός άνδρας του Ιωνικού, αναφερόμενος στον 38χρονο σέντερ, ο οποίος τελικά δεν επιστρέφει στην Basket League για πρώτη φορά έπειτα από πέντε χρόνια, όταν ήταν παίκτης της Νέας Κηφισιάς.

Ο Πετροδημόπουλος είχε την περασμένη σεζόν 2,8 πόντους και 2,2 ριμπάουντ σε μόνο 10 λεπτά κατά μέσο όρο στο πρωτάθλημα της Α2. 

Ωστόσο, ο σχεδιασμός του Στέργιου Κουφού, και η έλευση ξένων παικτών δεν θα μπορούσε να εξασφαλίσει χρόνο συμμετοχής στους παλιούς του Ιωνικού, και έτσι αποφασίστηκε από κοινού πως θα ήταν καλύτερο και για τους ίδιους να αφεθούν ελεύθεροι, και να μπορέσουν να βρούνε τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους.

Ο 38χρονος (γεννημένος τα Χριστούγεννα του 1980) ύψους 2.06 Ξανθιωτης σεντερ έχει κάνει μια σπουδαία καριέρα ως τώρα, με παραστάσεις από την Α1 (Πανιώνιος, Ίκαρος Καλλιθέας, ΑΕ Ν. Κηφισιάς) και γεμάτες χρονιές στην Α2 με πιο χαρακτηριστικές, τις ανόδους που έχει πανηγυρίσει από την Α2 στην Α1 με τον Κολοσσό Ρόδου, τον Ίκαρο Καλλιθέας, την ΑΕ Ν. Κηφισιάς, τον Φάρο Κερατσινίου και φέτος με τον Ιωνικό, ενώ ήταν και φιναλίστ κυπέλλου Ελλάδος το 2016, με τον Φάρο Κερατσινίου.

Από πέρυσι βρίσκεται στον Ιωνικό πανυγηρίζοντας και την άνοδο από την Β’ Εθνική στην Α2 κατηγορία, και πετυχε φετος την 6η του ανοδο στην μεγαλη κατηγορία.