Επέστρεψε «σπίτι» του ο Μπάμπης Κυρλίδης και ανέβηκε επίπεδο ο ΑΟΞ

Ένας τομέας που πονούσε διαχρονικά η Ξάνθη ήταν ο επικοινωνιακός. Αυτό ήταν και το μεγάλο παράπονο των φιλάθλων του ΑΟ Ξάνθη, που δεν έχουν δίαυλο επικοινωνίας, προκειμένου να υπάρχει άμεση ενημέρωση και αλληλεπίδραση μεταξύ φιλάθλων και ομάδας.

Αυτό το κενό λοιπόν φαίνεται πως κλήθηκε να καλύψει ο αγαπητός σε όλους στην Ξάνθη (αλλά και εκτός αυτής) Μπάμπης Κυρλίδης. Οπως φάνηκε πρωτίστως στην επίσημη παρουσίαση του Κίκο Ραμίρεθ την περασμένη Παρασκευή, αν και επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει, ο Μπάμπης επιστρέφει στην ομάδα της καρδιάς του όπου κατείχε το πόστο του υπεύθυνου Επικοινωνίας μέχρι και σχεδόν πριν μια δεκαετία.

Ήταν Οκτώβριος του 2009 όταν αιφνιδιαστικά χώρισαν οι δρόμοι των δύο με λίγους ανθρώπους να γνωρίζουν το γιατί. Μετά από εκεί ο Μπάμπης Κυρλίδης μετακόμισε στην Κομοτηνή, όπου έκανε πολύ καλή δουλειά στον Πανθρακικό και δημιούργησε ισχυρές φιλικές σχέσεις με τους ανθρώπους (και) της Ροδόπης.

Τότε μάλιστα είχε σχολιαστεί έντονα σε ένα Ελ Θράκικο το γεγονός ότι για λίγα λεπτά είχε επιστρέψει στην υπηρεσία του ΑΟΞ, κάνοντας τον μεταφραστή του τότε προπονητή της Ξάνθης Μάουερ (φωτο από τότε, θυμηθείτε το σχετικό θέμα με ένα κλικ ΕΔΩ). Την τελεταία τριετία επέστρεψε στην Ξάνθη και έχει αναλάβει καθήκοντα γραμματέα στην τοπική ΕΠΣ, όπου καθημερινά δίνει το παρών. Και θα συνεχίσει να το δίνει.

Φαίνεται ωστόσο πως το πλήρωμα του χρόνου ήρθε προκειμένου να αποκατασταθεί μία αδικία, καθώς θα ήταν άδικο για την προσφορά του στην Ξάνθη αλλά και για την αγάπη που έχει η ομάδα προς το πρόσωπο του να μην υπάρχει μια πιο άμεση συνεργασία. Ο Κυρλίδης άλλωστε είχε γράψει το βιβλίο που ήταν αφιερωμένο στα 50 χρόνια του ΑΟΞ, το οποίο είχε παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο του 2017.

Η εικόνα ίσως περιέχει: τον Babis Kyrlidis, γένι και εσωτερικός χώρος

Οπως προαναφέρθηκε, η πρώτη εμφάνισή του πραγματοποιήθηκε στην παρουσίαση του νέου προπονητή της ομάδας Κίκο Ραμίρεθ. Λίγο αργότερα. Ένα «όπως παλιά» που έγραψε στο facebook λίγο αργότερα, με μια selfie από την παρουσίαση, στάθηκε αρκετό για εκατοντάδες likes αλλά και δεκάδες σχόλια με ευχές για τη μεγάλη επιστροφή. Ένα από αυτά και από τον υπεύθυνο Επικοινωνίας της Super League Πιερ Κοσμίδη, ένα άλλο από τον Γιώργο Κασναφέρη.

Ήδη μάλιστα ο Μπάμπης Κυρλίδης, που διατηρεί ως βασική επαγγελματική ασχολία την ΕΠΣ Ξάνθης, έχει δείξει σημαντικά δείγματα γραφής, καθώς αφενός η ΠΑΕ απέκτησε επιτέλους social media σε facebook και instagram ενώ πλέον οι μεταγραφές παρουσιάζονται με πολύ έξυπνο επικοινωνιακά τρόπο, δείχνοντας πως η Ξάνθη ισχυροποιείται επιτέλους και σε αυτόν τον τομέα.

Η μόνη διαφορά βέβαια με την πρώτη θητεία του Κυρλίδη στην ΠΑΕ Ξάνθη είναι το γεγονός πως ο Μπάμπης θα βλέπει πλέον τους αγώνες παρέα με την σύζυγο του Σταυρούλα και τον γιο τους Λευτέρη, τον οποίον μπορεί σε λίγα χρόνια να τον βλέπουμε να διαπρέπει στα Πηγάδια.. Ποιος ξέρει;