Volley League: ΔΕΝ δήλωσαν συμμετοχή (ακόμα) στο νέο πρωτάθλημα η ΑΕΚ και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Είκοσι ημέρες μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΑΠ που είχε ορίσει την 11η Ιουλίου ως την ημερομηνία που οι ομάδες έπρεπε να δηλώσουν συμμετοχή, η σημερινή ΓΣ της λίγκας επιβεβαίωσε ότι το… κάρο παραμένει στη λάσπη.

Όπως αποκαλύπτει στο ρεπορτάζ του ο Δημήτρης Τυχάλας για το Sportsfeed, «μπορεί κάποιος (και δικαιολογημένα) να πει ότι οι τέσσερις αμφίβολοι στα τέλη Ιουνίου (Παμβοχαϊκός, Κηφισιά, ΑΕΚ, Εθνικός Αλεξανδρούπολης), έγιναν δύο (ΑΕΚ, Εθνικός Αλεξανδρούπολης), άρα υπήρχε βελτίωση, ωστόσο η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική».

Με την ΑΕΚ να επαναφέρει (όχι με την ίδια ένταση) το ζήτημα επιστροφής στον ερασιτεχνισμό (το οποίο απερρίφθη) και τον Εθνικό να θέτει το θέμα της δημιουργίας της κλειστής λίγκας (ενημέρωσε ο νομικός σύμβουλος της ΕΣΑΠ ότι αυτό δεν γίνεται βάσει νόμου), αυτό που προέκυψε ως αποτέλεσμα ήταν οι 9 να δηλώσουν ότι θα συμμετάσχουν κανονικά και οι 2 (ΑΕΚ, Εθνικός) ζήτησαν χρόνο τον οποίο και πήραν.

Αυτό σημαίνει ότι αυτην την στιγμή Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ΑΕΚ είναι οι μόνες δυο ομάδες που δεν δεσμεύθηκαν για συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα, που δεν δηλώθηκαν δηλαδή. Βέβαια και πέρυσι που δεσμεύθηκε ο Ηρακλής Χαλκίδας, τελικά δεν κατέβηκε με τα γνωστά αποτελέσματα των δυο ρεπό, ενώ είχε προηγηθεί και η απόσυρση του Εθνικού Παιραιά από το καλοκαίρι.

Πόσο χρόνο παράταση πήραν ΑΕΚ και Εθνικός; Κανείς δε βάζει το χέρι του στη φωτιά, αν και όλα δείχνουν ότι θα πάμε από τέλη Ιουλίου έως τέλη Αυγούστου όταν και θα τελειώσει η αδειοδότηση της ΕΣΑΠ (που δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία καθώς η επίσημη αδειοδότηση είναι αυτή της ΕΕΑ που θα δοθεί τέλη Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου).

Τι σημαίνουν πρακτικά όλα τα παραπάνω; Αντιγράφουμε και πάλι τις εκτιμήσεις του Δημήτρη Τυχάλα στο Sportsfeed: «Δεδομένου ότι δεν συζητήθηκε το θέμα της wild card (παρόλο που το αίτημα του Εθνικού Κοζάνης έχει κατατεθεί από τον Μάιο), το πρωτάθλημα μπορεί να έχει 9, μπορεί να έχει 10 (η αίσθηση που υπάρχει τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι ότι η ΑΕΚ έχει περισσότερες πιθανότητες να τα καταφέρει), μπορεί και με 11».