Super League: Φορ από την Β’ Εθνική της Γαλλίας κλείνει για την κορυφή της επίθεσης η Ξάνθη

Κλείδωσε από ό,τι δείχνουν τα πράγματα ο παίκτης που θα αναλάβει για λογαριασμό της Ξάνθης να βάζει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Πρόκειται για τον Ζορντάν Φοσέρ. Είναι σέντερ φορ με ύψος μόλις 1.74 μέτρα και γαλλική υπηκοότητα, ηλικίας 27 ετών. Την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν στην Red Star της League 2 της Γαλλίας, με την οποία πέτυχε 5 γκολ σε 22 αγώνες. Τα προηγούμενα χρόνια ωστόσο είχε πιο αξιοπρόσεκτα πράγματα να επιδείξει.

Ο Φοσέρ έχει γεννηθεί στην Κρετέιγ της Γαλλίας το 1991 αλλά έχει καταγωγή από την Αλγερία. Ξεκίνησε από τις Ακαδημίες της Μετς με την οποία κατέκτησε τo Kύπελλο Γαλλίας στα Κ19 με δικό του γκολ στον τελικό. Το καλοκαίρι του 2010 μετακόμισε στην Τουρ, ενώ την επόμενη χρονιά ακολούθησε η Τουρνέ.

Το καλοκαίρι του 2012 αποχώρησε για να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αντβέρπ του Βελγίου όπου αγωνίστηκε για δύο χρόνια έχοντας 10 γκολ σε 39 συμμετοχές στην μεγάλη κατηγορία.

Από το 2014 και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια αγωνίστηκε στο Ισραήλ και κατά σειρά τις Μακάμπι Ερζίλια, Χάποελ Ρανανά και Μπνέι Σακνιν έχοντας συνολικά 65 συμμετοχές και 32 γκολ. Πέρυσι, όπως προαναφέρθηκε, μετακόμισε στα πάτρια εδάφη για λογαριασμό της Red Star.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο παίκτης βρίσκεται ήδη στην Ξάνθη, περνάει ιατρικές εξετάσεις και υπογράφει αμέσως μετά το νέο του συμβόλαιο. Με αυτόν βασικό και τους Γκαργκαλατζίδη και Φάκκη ως εναλλακτικές λύσεις, φαίνεται ότι οριστικοποιεί η Ξάνθη την αιχμη της επίθεσης της ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ήδη για τη μεταγραφή του γράφουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης (άλλη μια φορά που απόκτηση παίκτη από την Ξάνθη γίνεται γνωστή πρώτα από μέσα του εξωτερικού). Ενδεικτικά δημοσιεύματα με ένα κλικ ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ.