Γνωστός επιχειρηματίας του Έβρου συνελήφθη από Κομοτηναίους αστυνομικούς για διακίνηση 115 κιλών ναρκωτικών

Περισσότερα από 115 κιλά ακατέργαστης κάνναβης επρόκειτο να εξάγουν από τον Έβρο στην Τουρκία τέσσερα άτομα, μέλη κυκλώματος που δραστηριοποιείται στη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης από την ενδοχώρα στην περιοχή του Έβρου, με σκοπό την εξαγωγή τους στη γειτονική χώρα.

Tα μέλη της 4μελούς σπείρας, ανάμεσα τους και δύο Εβρίτες ηλικίας 40 και 58 ετών από την περιοχή της Ορεστιάδας, συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη από Κομοτηναίους αστυνομικούς. Ο 40χρονος είναι γνωστός επιχειρηματίας της Ορεστιάδας και θεωρούνταν υπεράνω υποψίας, σύμφωνα με το evros-news.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 46 και 49 ετών και δύο ημεδαπούς ηλικίας 40 και 58 ετών, τους οποίους συνέλαβαν στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, με τη συνδρομή και των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας.

Από τα στοιχεία των αστυνομικών Αρχών για τη λειτουργία του κυκλώματος και τη διαδρομή των ναρκωτικών, προκύπτει ότι το κύκλωμα συγκρότησε και συντόνιζε ο 46χρονος, υπό τις εντολές του οποίου ο 49χρονος μετέφερε αρχικά τα ναρκωτικά από τη Θεσσαλονίκη στην περιοχή του Έβρου, όπου τα παραλάμβαναν οι άλλοι δύο συλληφθέντες, οι οποίοι με τη σειρά τους τα μετέφεραν σε παραποτάμια περιοχή, προκειμένου στη συνέχεια, άγνωστα μέχρι στιγμής μέλη της σπείρας, να τα εξάγουν στην Τουρκία.

Η σύλληψη των τεσσάρων ανδρών επετεύχθη στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, στην οποία οι τρεις εκ των δραστών εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια μεταφόρτωσης της εν λόγω ποσότητας ναρκωτικών από το όχημα που οδηγούσε ο 49χρονος στο όχημα που επέβαιναν οι άλλοι δύο συλληφθέντες. Ο 46χρονος αρχηγός της σπείρας, συνελήφθη επίσης στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης και ενώ επέβαινε σε Ιδιωτικής Χρήσης Επιβατικό αυτοκίνητο.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών, στις οικίες, μία αποθήκη και τα οχήματα των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

Ένα πιστόλι, 453 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης TNT, δύο βαλλίστρες, 1.727 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, επτά βέλη, τέσσερα μαχαίρια, μία διόπτρα, πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων, βιβλιάρια καταθέσεων, τέσσερις ασύρματοι, ένα φωσφορούχο γιλέκο και ένα κράνος με τα διακριτικά της Ελληνικής Αστυνομίας, κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 8.950 ευρώ και 1500 δολαρίων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Πηγή: https://www.real.gr και https://www.evros-news.gr/