Αναχώρησαν για Ιταλία τα μέλη της «Alexandroupolis 470 Masters Team»

Αναχωρούν την Πέμπτη 11 Ιουλίου τα αγωνιστικά πληρώματα της ομάδας «Alexandroupolis 470 Masters Team» για την λίμνη Como της Ιταλίας, όπου θα συμμετάσχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας «470 Masters Cup».

Τον αγώνα διοργανώνει ο σύλλογος Centro Vela Alto Lario, με έδρα την Gravedona, από 16 έως 20 Ιουλίου. Έχουν δηλώσει συμμετοχή 74 σκάφη από 12 χώρες (Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Νέα Ζηλανδία, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία).

Η Ιταλία έχει την πολυπληθέστερη παρουσία, με 20 σκάφη στις τέσσερεις κατηγορίες, ενώ η Ελλάδα συμμετέχει με 5 σκάφη, εκ των οποίων τα τρία είναι από την Αλεξανδρούπολη. Τα τρία σκάφη της ομάδας «Alexandroupolis 470 Masters Team» θα αγωνισθούν, τα δυο στην κατηγορία Masters, όπου συμμετέχουν 27 σκάφη και τα δυο μέλη του πληρώματος πρέπει να έχουν συνολική ηλικία μεταξύ 70 έως 100 έτη και το τρίτο στην κατηγορία Grand-grand Masters, όπου η συνολική ηλικία είναι άνω των 120 ετών και θα πάρουν μέρος 15 σκάφη. Μεταξύ των αθλητών που απαρτίζουν την αποστολή της ομάδας «Alexandroupolis 470 Masters Team» συμπεριλαμβάνονται αθλητές που έχουν κερδίσει τα προηγούμενα χρόνια τον παγκόσμιο τίτλο στην κατηγορία τους.

Πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα τα σκάφη της ομάδας «Alexandroupolis 470 Masters Team» θα πάρουν μέρος στο 3ο ανοιχτό Ιταλικό Πρωτάθλημα Masters το οποίο θα διοργανώσει ο ίδιος όμιλος.