Οι έδρες στην Θράκη: 5 η ΝΔ, 3 ο ΣΥΡΙΖΑ και δύο το ΚΙΝΑΛ! Όλα τα ονόματα…

Τα αποτελέσματα τρέχουν με γοργούς ρυθμούς. Σε πανελλαδικό επίπεδο η ΝΔ κερδίζει με λίγο κάτω από το 40% με δεύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ με λίγο πάνω από το 31,5% με καταμετρημένο περίπου το 50% των ψήφων.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΚΙΝΑΛ με λίγο πάνω από το 8%, τέταρτο το ΚΚΕ, πέμπτη και εντός Βουλής η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, έκτη και επίσης εντός Βουλής με πάνω από 3% η ΜΕΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη ενώ με βάση και την εκτίμηση της Singular Logic εκτός Βουλής οριακά με ποσοστό κάτω από το 3% θα μείνει η Χρυσή Αυγή.

Με βάση τα υπάρχοντα αποτελέσματα και τις εκτιμήσεις, η ΝΔ βγάζει αυτοδύναμη κυβέρνηση με 154 ως 158 έδρες, ενώ κοντά στις 80 θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε σχέση με την Θράκη όλα δείχνουν οτι σε Έβρο και Ροδόπη θα είναι πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία ενώ στην Ξάνθη πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δέκα έδρες της Θράκης βάσει του αποτελέσματος που υπάρχει δυόμισι ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης μοιράζονται ως εξής: πέντε τις κερδίζει η ΝΔ, τρεις ο ΣΥΡΙΖΑ και δύο το ΚΙΝΑΛ. Τρεις έδρες εξασφαλίζει η ΝΔ στον Έβρο όπου μια έδρα βγάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε Ροδόπη και Ξάνθη εξασφαλίζουν από μια έδρα η ΝΔ, μία ο ΣΥΡΙΖΑ και μία το ΚΙΝΑΛ.

Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο πάντως να υπάρξουν καραμπόλες και αλλαγές σε κάποιες έδρες τις επόμενες ώρες, ιδίως με την έδρα του ΚΙΝΑΛ στην Ξάνθη αλλά και μια έδρα που ενδεχομένως αλλάξει χέρια στον Έβρο.

Σε σχέση με τα ονόματα, στον Έβρο για την ώρα προηγούνται στην σταυροδοσία κατά σειρά ο Τάσος Δημοσχάκης, ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος και ο Σταύρος Κελετσης με ξεκάθαρες διαφορές στο 1/3 περίπου των εκλογικών τμημάτων. Από τον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι επικρατεί και επανεκλέγεται η Νατάσσα Γκαρά αν και τα πρώτα στοιχεία της σταυροδοσίας δείχνουν ότι θα γίνει μάχη με τον Μενέλαο Μαλτέζο.

Στην Ροδόπη τα πράγματα δείχνουν να είναι ξεκάθαρα. Από τη ΝΔ φαίνεται να επιτυγχάνει την εκλογή του με σχετική άνεση ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, από το ΚΙΝΑΛ ο Ιλχάν Αχμέτ ενώ ένα μικρό θρίλερ υπάρχει με την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ, που δείχνει για την ώρα να πηγαίνει στον Φερχάτ Ογκιούρ.

Στην Ξάνθη δείχνει πρώτο κόμμα να αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ και στην σταυροδοσία προηγείται ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ που δείχνει να επιτυχγάνει την επανεκλογή του, με δεύτερο αλλά μικρή διαφορά τον υφυπουργό Στάθη Γιαννακίδη που η έδρα του θα κριθεί στο θρίλερ με την έδρα του ΚΙΝΑΛ που δείχνει να κερδίζει ο Μπουρχάν Μπαράν με μικρή όμως για την ώρα διαφορά από τον Φώτη Καραλίδη. Από τη ΝΔ η μάχη γίνεται μεταξύ των Σπύρου Τσιλιγγίρη, Δημήτρη Σαλτούρου και Τουρκές Χατζημεμίς.